Skip to main content
ActueelBlog

Op zoek naar jezelf in Marokko en het overwinnen van angsten

Werken bij D&D is groeien naar de beste versie van jezelf! Een essentieel ingrediënt voor ontwikkeling? Persoonlijk leiderschap. Afgelopen jaar investeerden Marlieke, Ruben en Lars in het vergroten van hun persoonlijk leiderschap. Lees het interview waarin zij meer vertellen

Ruben hoe heb jij afgelopen jaar gewerkt aan je persoonlijk leiderschap? 

“Ik heb meegedaan aan het Young Executives Program van de Baak samen met dertien anderen. In uiteenlopende contexten ben ik uitgedaagd om m’n persoonlijk leiderschap te vergroten. Zo heb ik een aantal dagen in stilte gewerkt aan de vraag ‘wat is mijn purpose?’. Tijdens een reis naar Marokko stonden we stil bij de invloeden van diverse culturen en hoe je je daar zelf toe verhoudt. Door buiten m’n comfortzone te stappen ben ik dichter bij mijzelf gekomen. Ik heb een persoonlijke visie ontwikkeld waarmee ik meer betekenis kan geven aan mijzelf en daarmee aan mijn omgeving. Dit past goed bij een volgende stap die ik wil maken, namelijk mijzelf ontwikkelen tot coach.”   

Vertel Marlieke, wat heb jij gedaan? 

“Net als Ruben heb ik ook een mooie opleiding gevolgd die past bij mijn persoonlijke doelen. Namelijk de leergang Public Affairs aan de Universiteit van Leiden. Maar het versterken van mijn persoonlijk leiderschap heb ik ook gedaan in mijn opdracht als bestuursadviseur voor de gemeente Schiedam door ‘gewoon te doen’. Ik kreeg veel ruimte om zaken op te pakken waarmee ik nog geen of weinig ervaring had. Door frequent feedback te vragen, versnelde mijn leerproces. Leuk en leerzaam.” 

Lars, jij hebt spinnen ingezet? 

“Ja! Afgelopen jaar had ik als doel gesteld mijn angsten te overwinnen. Dat waren er twee: spinnen en hoogtes. Beide angsten vormden voor mij de reden om glazen liften en bepaalde vakantielanden te mijden. Ik hoorde van een kliniek die een effectieve behandeling had voor grote angsten. Ik ben het ongemak aangegaan. Na een spannende sessie op grote hoogte om m’n angst te overwinnen ben ik wezen paragliden in Montenegro met vrienden. Ook heb ik een grote witte spin in een hut in Namibië kunnen tolereren.” Ruben: “Ook ik heb geleerd van dieren, tijdens een les paardencoaching. De leiding nemen en duidelijk zijn wat de richting is, is een mooi startpunt voor beweging. De Shetlandpony volgde alleen niet direct.” 

Wat heeft D&D betekent in het vergroten van jullie persoonlijk leiderschap? 

Lars: “In de ontwikkelgesprekken bespreken we altijd je persoonlijke (werk)doelen en reflecteren we op de voortgang. Wat ik waardeer vanuit D&D is dat er veel betrokkenheid is, ook voor persoonlijke doelen die niet direct aan werk gekoppeld zijn. Collega’s waren ook nieuwsgierig hoe het overwinnen van mijn angsten zou uitpakken, ik kreeg veel positieve reacties.” 

“Ik herken dat D&D enthousiasmeert en stimuleert,” vervolgt Marlieke. “Collega’s zijn oprecht betrokken om jou verder te helpen in je opdracht. In mijn ontwikkelgesprekken keken we naar wat ik wilde leren en naar situaties en kansen waarmee ik direct aan de slag kon. En het samen reflecteren ervaar ik als prettig. Soms vergeet je zelf hoe ver je al bent gekomen!” 

Ruben: “De ontwikkelgesprekken hebben een open karakter, dat is fijn. Ik word gestimuleerd om mijn eigen visie en pad te ontdekken. In voorbereiding op de ontwikkelgesprekken deel ik via reflectieverslagen mijn eigen inzichten. Die voorbereiding zorgt dat we mooie verdiepende gesprekken hebben.” 

Nieuwsgierig naar werken bij D&D? Neem contact op met onze recruiter IJsbrand Olthof (ijsbrand@derksendrolsbach.nl). 

Leave a Reply