Skip to main content

Over ons

Wat wij doen

Derksen & Drolsbach is opgericht in 2016. Ons doel? Jouw organisatie en mensen begeleiden naar de beste versie van zichzelf. Daarom zetten wij bij iedere opdracht in op een mensgerichte leer- en ontwikkelaanpak.

Opdrachtgevers kunnen bij ons terecht voor executiekracht in verandertrajecten en als partner voor het realiseren van maatschappelijke doelen. Wij zijn gespecialiseerd in interim-management, directie- en bestuursadvies, financieel leiderschap, en leer- en ontwikkeltrajecten.

Wij zijn pas tevreden wanneer onze opdrachtgevers zelf kunnen voortbouwen op de resultaten die wij samen hebben behaald. Zo is onze impact van blijvende waarde.

Kernwaarden

Met hart en hoofd

Wij volgen ons hart waardoor we met passie en plezier werken aan maatschappelijke vraagstukken. En met ons hoofd, ons verstand, geven we vorm aan onze bevlogenheid. Door doelgericht te werken maak je het verschil voor onze opdrachtgevers, de maatschappij en onszelf.

Aanpakken en doorzetten

We pakken kansen en creëren nieuwe mogelijkheden. We zetten in op (persoonlijke) groei en stijgen boven onszelf uit. Projecten bij een opdrachtgever tillen we naar een hoger niveau en zorgen daarmee voor een blijvend resultaat. En als het lastig wordt? Dan durven we doortastend te zijn. De moeite die we ergens instoppen, loont altijd.

De kracht van kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid helpt ons verbinden met de mensen om ons heen. Het stelt ons in staat om anderen toe te laten ons te leren kennen. Om ons te helpen wanneer we dat nodig hebben. Zodat we (samen) kunnen groeien. Door ons kwetsbaar op te stellen, zijn we sterker, gelijkwaardiger en veerkrachtiger. Het helpt ons op een authentieke manier te leven.

Samen winnen

Succes creëren we samen, met elkaar en onze opdrachtgevers. We communiceren met, luisteren naar en vertrouwen op elkaar. We gunnen elkaar succes. Zo komen we tot de beste resultaten. Het opbouwen van positieve en productieve relaties is de sleutel tot succes. ​​

Maatschappelijke impact zit in ons DNA

Maatschappelijke impact is een integraal onderdeel van onze visie en identiteit. Het zit in alles wat we doen. Dit vatten we samen als People x Planet x Progress = Public Value. Dat denken we en dat doen we!

People

Het gaat om mensen en om meedoen, de inclusieve samenleving. Een concreet voorbeeld is ons project ‘werken loont’, waarin wij samenwerken met het Rijk en met de Gemeente Den Haag. De doelstelling is om mensen in de bijstand met problematische schulden weer in het arbeidsproces te krijgen.

Planet

Dit gaat over onze CO2 voetafdruk. Concreet voorbeelden hiervan zijn onder andere duurzaam inkopen en onze aandacht voor vervoer. OV- en fietsgebruik wordt gestimuleerd en het wagenpark is voorzien van een A-label op duurzaamheid.

Progress

Wij vinden maatschappelijke betrokkenheid niet iets wat we ‘er bij’ kunnen doen. Wij geloven dat dit noodzakelijk is voor de vooruitgang van de maatschappij, de opdrachtgever en onze organisatie. Hier geven wij concreet uiting aan door maatschappelijke impact en duurzaamheid op te nemen in onze missie en visie.

Public value

De combinatie van mensen, planeet en vooruitgang, waarbinnen maatschappelijke (meer)waarde wordt gecreëerd.

Ons team

Wat kenmerkend is voor ons team? We give a damn! Wij willen graag bijdragen aan de positieve veranderingen in onze maatschappij. Wederzijds vertrouwen en openheid vinden wij enorm belangrijk. Want wij begrijpen als geen ander dat echte verandering niet over één nacht ijs gaat.

Een typische D&D’er zit nooit stil en is altijd gedreven om zijn omgeving verder te helpen. Maar dat geldt niet alleen voor de omgeving buiten. Ook in ons team zijn we altijd op zoek naar nieuwe ervaringen en kansen om ons professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Want alleen door de beste versie van onszelf te zijn, kunnen wij hetzelfde doen voor onze klanten.

Ook D&D’er worden? Lees de verhalen van onze collega’s en bekijk onze vacatures!

Bekijk ons team

Hugo Drolsbach en Robert Derksen hadden al een mooi trackrecord in de interimmanagement- en advieswereld. . Maar het werd Robert en Hugo al snel duidelijk dat zij hun eigen pad wilden volgen. Zij wisten namelijk zeker dat het leuker en beter kon.

Gezond eigenzinnig hebben zij aan de start van Derksen & Drolsbach in 2016 twee duidelijke pijlers opgesteld voor de kern van het bedrijf: jezelf maximaal ontwikkelen en prettig zakendoen met een lach. Deze pijlers staan ook nu nog als een huis; elke collega werkt aan zijn of haar persoonlijke doelen en draagt bij aan onze cultuur van (persoonlijke) ontwikkeling en werkplezier. Prettig zakendoen gaat uit van gelijkwaardigheid en transparantie. En een gezonde dosis humor mag hier zeker niet in ontbreken.

Derksen & Drolsbach is een mensgerichte organisatie waarin ontwikkeling centraal staat. We hebben het over de ontwikkeling en groei die JIJ door wilt maken. Of je nu een teamlid bent of een klant. Ons motto is daarom: Wees je maximale zelf!