Skip to main content
ActueelBlog

Even voorstellen: Safiya en Lennard

We verwelkomden Safiya en Lennard bij het D&D-team! We stelden hen vragen over hun keuze voor D&D, hun opdracht en hun ambities. Maar eerst stellen we hen graag kort aan je voor!

Kunnen jullie jezelf kort voorstellen, Safiya en Lennard? 

Safiya: “Ik ben een ambitieuze doorzetter. Ik voel me het meest op mijn gemak in een dynamische omgeving, waar ik echt het verschil kan maken. Of het nu gaat om complexe kwesties zoals COVID-19 of stikstofproblematiek, ik ga geen uitdaging uit de weg. Dit alles doe ik met een flinke dosis positieve energie, die ik investeer in samenwerking met mijn collega’s.” 

Lennard: “Mijn drijfveer is de overheid te helpen effectiever, mensgerichter en resultaatgerichter te werken. Mijn nieuwsgierigheid naar mensen en organisatie helpen mij tot de essentie van elke opdracht te komen.  Mijn werkwijze kenmerkt zich door analytisch denken en resultaatgericht handelen. In mijn vrije tijd kijk ik veel (natuur)documentaires, speel ik bordspellen en tennis ik. Ik ben ook een gepassioneerde sport- en dierenliefhebber.” 

Je hebt de overstap gemaakt naar D&D. Vertel eens waarom en wat valt je op tot nu toe?

Lennard legt uit: “Na jaren bij ambtelijke organisaties te hebben gewerkt, waaronder een veiligheidsregio, provincie en diverse gemeenten, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en ontwikkelmogelijkheid. Ik wilde bij een adviesbureau voor de overheid werken, maar het was voor mij essentieel dat we daadwerkelijk resultaten boekten en niet alleen rapporten schreven. Ik zocht naar een organisatie waar menselijke ontwikkeling centraal stond en niet alleen doelen en winst. Het was een uitdaging om zo’n adviesbureau te vinden, maar sinds ik bij D&D ben gekomen, ben ik enorm blij met de sfeer, de positiviteit, de focus op ontwikkeling en de werkwijze die we hanteren. Het voelt als thuiskomen. Ik heb dat adviesbureau dus gevonden.” 

Safiya: “Ik sluit me aan bij wat Lennard zegt. Bij D&D staat de mens echt centraal. Voor iemand die persoonlijke ontwikkeling echt belangrijk vindt, is het prettig voor een organisatie te werken die dezelfde waarden deelt en er alles aan doet om het beste in je naar boven te halen.” 

Vanuit hart en hoofd zijn D&D’ers gedreven om iedere dag weer een positief verschil te maken. Welk verschil maak jij bij de klant?  

Safiya: “Ik werk nu als directiesecretaris voor de directie Digitale Samenleving bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering volgen elkaar in een rap tempo op. Het is fijn om de organisatie te helpen wat meer rust en overzicht te bieden. Mijn ervaring in crisismanagement komt hierbij goed van pas.” 

Lennard: “Als directieadviseur Zorg werk ik bij de gemeente Amsterdam. Alle zorg gerelateerde zaken die naar de wethouder gaan, passeren eerst mijn bureau. Het is enorm leerzaam te zien welke inspanningen wij leveren voor de Amsterdammers op het gebied van zorg en hoe de wethouder hierbij wordt ondersteund. Mijn bijdrage bestaat uit het vereenvoudigen en effectiever maken van het bestuurlijke proces, evenals het helder vastleggen en communiceren van afspraken. Ik zorg ervoor dat verbeteringen in onze werkwijze goed worden geborgd zodat mijn opvolger en de organisatie er blijvend van profiteren. Het mooie is dat ik via mijn D&D-collega’s gebruik kan maken van een schat aan kennis en ervaring die ze hebben opgedaan bij verschillende organisaties en in tal van rollen. We streven allemaal naar blijvende en duurzame resultaten, en samen werken we hard aan dat doel.” 

Wat zijn jullie ambities?

Safiya: “Binnen de publieke sector is ontzettend veel te doen. Van uitvoeringsorganisaties tot decentrale overheden: elke bestuurslaag heeft te maken met met maatschappelijk relevante uitdagingen. In de toekomst zou ik graag mijn ervaring binnen de Rijksoverheid toepassen bij andere opdrachtgevers binnen de sector, zo wil ik mijn ervaring verbreden en verdiepen.”  

Lennard vervolgt: “Voor mij ligt de uitdaging in rollen op het snijvlak van bestuursadvies met een strategische verandering. Dat is voor mij de ideale positie om optimaal te kunnen leren van bestuurders en samen effectief aan de slag te gaan. In die rol kan ik de ambtelijke organisatie helpen om effectiever en meetbaarder resultaten te behalen en zoveel mogelijk mensen te ondersteunen.”

Leave a Reply