Skip to main content
ActueelBlog

D&D Maatschappelijke verantwoording 2023

By mei 21st, 2024No Comments

Het is de derde woensdag in mei: ‘Woensdag Gehaktdag’. De dag dat ministeries traditiegetrouw verantwoording afleggen over hun beleid van het afgelopen jaar. Een goed moment voor ons als Derksen & Drolsbach (D&D) om de balans op te maken en onze maatschappelijke verantwoording over 2023 te delen.

Sinds 2022 zijn we gecertificeerd als B-corp. Een keurmerk gebaseerd op de Sustainable Development Goals die wereldwijd organisaties beoordeelt op vijf thema’s voor maatschappelijke relevantie en impact. De vijf thema’s zijn: governance, gemeenschap, omgeving, medewerkers en klanten. Langs die thema’s doen wij onze verantwoording. Hieronder lees je highligths van de voortgang in 2023. Klik hier voor de hele rapportage.

Voortgang 2023

  • Governance: we versterkten de sturing en organisatorische borging voor maatschappelijke impact door het aanstellen van een maatschappelijk impact manager.
  • Gemeenschap: we deden meer lokale maatschappelijke projecten met een waarde van€ 257.609 en kochten meer in bij sociale firma’s. Bekijk hier de video over een van onze projecten voor Leergeld Den Haag.
  • Omgeving (milieu): als organisatie zijn we gegroeid, maar we hebben per persoon minder CO2 uitstoot. Deze resultaten hebben we met name geboekt door verduurzaming van mobiliteit.
  • Medewerkers: in 2023 groeide we van 39 naar 55 collega’s. Ook in 2023 deden we weer mee aan het Great Place to Work onderzoek: we scoorden een 9.3! Hiermee waren we nummer 4 in de top 10 Best Workplaces van Nederland (categorie small) in 2023 en Best Workplace for Woman in 2024.
  • Klanten: D&D kiest ervoor uitsluitend te werken voor klanten die zich inzetten voor maatschappelijke opgaven. Opgaven waar D&D consultant aan hebben bijgedragen zijn de planvorming voor onderwijs voor gevluchte Oekraïense kinderen​ (ministerie OCW); de aanpak van het lerarentekort mede door samenwerking met het bedrijfsleven​ (Gemeente Den Haag); inrichten van capaciteitsmanagement met als doel ‘niemand op straat te laten slapen’ ​(COA) en het doen van programmamanagement voor effectievere schuldenbemiddeling​ (CJIB).

Leave a Reply