Skip to main content
ActueelBlog

Even voorstellen: Stevka, Anne en Eva

We verwelkomden Stevka, Anne en Eva bij het D&D-team! We stelden hen vragen over hun keuze voor D&D, hun opdracht en hun ambities. Maar eerst stellen we hen graag kort aan je voor! 

Wat kenmerkt jou? 

Eva: “Ik ben een échte multitasker en kom het best tot mijn recht als ik verschillende dingen te doen heb. Graag ontdek ik nieuwe werelden. Privé door te reizen en in het werk door mij onder te dompelen in een voor mij onbekende omgeving. Ik startte m’n werkzame leven als beleidsmedewerker bij Buitenlandse Zaken en heb ruime ervaring als leidinggevende opgedaan bij de Douane.” 

Stevka: “Mijn drijfveer is om onze maatschappij mooier en eerlijker maken. Vanuit mijn interesse voor mensen en publieke organisaties en het functioneren daarvan werk ik graag aan complexe organisatievraagstukken. Wat mij typeert is mijn open en enthousiaste houding, mijn interesse in de ander en mijn actiegerichtheid. In eerdere functies werkte ik als strategisch- en organisatieadviseur in de bedrijfsvoering.”  

Anne: “Ik heb een open blik en krijg energie van afwisselende taken in een dynamische omgeving. Met mijn enthousiasme weet ik mensen te verbinden om snel tot resultaat te komen. In mijn vrije tijd kun je mij vinden op het hockeyveld, in een museum, op een feestje of aan de keukentafel waar ik vrij fanatiek spelletjes met vrienden speel.”  

Je hebt de overstap gemaakt naar D&D. Waarom en wat valt je op tot nu toe? 

Eva: “Ik had mij net voorgenomen dat het tijd werd voor iets nieuws toen ik een berichtje kreeg of ik eens koffie wilde drinken. Ik was direct nieuwsgierig want dit was een wereld die ik nog niet kende: die van de consultancy. Ik heb de sprong gewaagd omdat de kijk in verschillende keukens mij aansprak. Wat direct opvalt bij D&D is de drive van collega’s en collegiale sfeer. Ook al werken we allemaal bij diverse opdrachtgevers, de momenten dat wij elkaar zien is het direct gezellig en is er oog voor wat er speelt bij iedereen.” 

Stevka: “Ook voor mij begon het met een kop koffie. Een oud collega vroeg mij of ik D&D wilde leren kennen. Nou vooruit – dacht ik in eerste instantie. Ik had vooroordelen over het werken voor consultantsbureaus, zoals het moeten behalen van commerciële targets, onderlinge competitie en business over people. Deze vooroordelen kwamen (gelukkig!) niet overeen met de gesprekken die ik voerde. De missie en visie van D&D vond ik juist heel mooi en bij mij passen. Bij D&D staan mensen centraal. Elkaar helpen de beste versie van onszelf te worden en zo samen het (maatschappelijke) verschil te maken.”  

Anne: “Wat mij opvalt is dat collega’s bij D&D betrokken zijn, ambitieus, maatschappelijk gedreven en altijd bereid om mee te denken. Voor mij was D&D de uitgelezen kans om verschillende opdrachten te doen en mij binnen het directie- en bestuursadvies verder te ontwikkelen.” 

Vanuit hart en hoofd zijn D&D’ers gedreven om iedere dag weer een positief verschil te maken. Welk verschil maak jij bij de klant?  

Eva: “Momenteel versterk ik een programmateam bij het UWV. Door mijn ervaring bij zowel een ministerie als een uitvoeringsorganisatie kan ik mijn politiek-bestuurlijke skills inzetten om onder meer overzicht te creëren en procesmatig zaken te stroomlijnen. Zo ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie van de Kamer commissie die zich buigt over de toekomst van het arbeidsongeschiktheidsstelsel. Het werk is divers, van werkbezoeken organiseren tot het zorgdragen voor inhoudelijke adviezen richting de commissie.”    

Anne: “Ik zet mijn oprechte interesse, luisterend vermogen en oplossingsgerichtheid in en weet zo mensen te verbinden en draagvlak te creëren. Mijn analytisch vermogen benut ik om daadkrachtig te handelen en resultaten te leveren. Ik denk buiten de kaders om met vernieuwende oplossingen te komen.” 

Stevka: “Ik krijg energie van mensen en teams helpen hun werk goed te kunnen doen. Ik werk nu als strategisch adviseur voor de directie en het MT van het Facilitair Bureau (FB) van gemeente Amsterdam. Binnen het FB zitten we in een transitie van aanbodgerichte aanpak naar meer vraaggericht werken. Deze verandering vraagt van iedereen een verandering in houding en gedrag. Ik adviseer over verander- en organisatievraagstukken, zoals ‘welke sturing en mensen hebben we nu en in de toekomst nodig om de opgaven aan te kunnen?” 

Wat zijn jouw ambities? 

Anne: “In een volgende opdracht ben ik graag bestuursadviseur voor een wethouder of burgemeester. Ook wil ik mij verder willen ontwikkelen op het D&D expertisegebied van digitale dienstverlening. Ik denk graag strategisch mee én steek mijn handen uit de mouwen om samen doelen te realiseren!” 

Eva: “Meer ervaring opdoen in programmamanagement maar ook het aansturen van leidinggevenden wil ik ervaren. Het liefst in een politiek-bestuurlijke omgeving waarmee ook automatisch wat hectiek komt kijken. De afwisseling in rollen spreekt mij aan.” 

Stevka: “Ik wil graag toegroeien naar een allround organisatieadviseur die oplossingen bedenkt voor complexe organisatievraagstukken met oog voor de cultuur binnen organisaties en teams. Op papier kunnen we uitdenken hoe we vinden dat het zou moeten werken, maar uiteindelijk zijn het de mensen die het moeten doen. Vragen als: ‘hoe werken de dingen hier eigenlijk echt? naar wie wordt er geluisterd? en wat is de sfeer tussen mensen en teams?’ wil ik steeds meer meenemen in mijn rol als adviseur.” 

Leave a Reply