Skip to main content
ActueelBlog

Even voorstellen: Hiba en Bob

By maart 12th, 2021No Comments
Wij hebben twee kersverse nieuwe D&D’ers: Hiba en Bob. Ondanks alle beperkingen door corona zijn ze echt al onderdeel van het team geworden. We willen ze niet langer voor onszelf houden en ook met jullie kennis laten maken. Daarom legden we hen drie vragen voor over hun D&D-reis van verleden tot nu en naar de toekomst. 

Even voorstellen Bob & Hiba

Verleden: hoe heeft jouw pad geleid tot D&D?

Hiba: “Via LinkedIn en het fijne open gesprek wat daarop volgde met IJsbrand. Ik merkte dat D&D een energieke organisatie is met een leuke groep mensen, die echt het verschil in de publieke sector wil maken. Daar wilde ik graag deel van uitmaken. Bovendien zijn een persoonlijke benadering en jezelf kunnen zijn voor mij belangrijke aspecten in het werk. D&D heeft die.”

Bob: “Na een studie Politicologie was ik nieuwsgierig hoe het er in de praktijk bij de ‘4e macht’ aan toe ging. Na het Financial Traineeship en 4 jaar werkervaring als manager Bedrijfsadministratie bij DICTU, was het tijd voor een nieuwe stap. Ik was me aan het oriënteren binnen het Rijk en had de consultancy nog niet overwogen. Wel heb ik altijd de behoefte om nieuwe dingen te doen en te leren. Ik wil graag ontdekken wat ik nog meer kan en dat mag ook buiten de Finance liggen. Toen D&D mij benaderde bleek dit een goede match te zijn. In plaats van een andere managementfunctie koos ik voor verdieping. Werk waar ik mezelf kan uitdagen bij een organisatie met dezelfde ambities als ik.”

Heden: hoe zijn je eerste weken bevallen?

Hiba: “Mijn eerste weken heb ik als heel fijn ervaren, ook omdat ik gelijk door de organisatie en door de collega’s enthousiast werd verwelkomd. Bij D&D wordt serieus meegedacht over welke opdracht bij mij past en zelf kan ik ook hierover mee bepalen. De aandacht voor mij als collega, het sociale contact en de ontspannen manier van communiceren waardeer ik enorm. Ondanks de digitale situatie waar wij ons in bevinden ervaar ik een enorme saamhorigheid en onderlinge betrokkenheid. Er worden online momenten georganiseerd om betrokken te blijven.”

Bob: “Heel goed, ik voel me meer dan welkom. Mijn buddy heeft mij wegwijs gemaakt binnen D&D. Daarnaast heb ik met iedereen kennisgemaakt. Dat moest helaas online, maar ik weet van iedere collega nu ongeveer waar zijn/haar kwaliteiten en ambities liggen. Dat is handig als je een opdracht hebt op een domein waar andere collega’s al kennis en ervaring mee hebben. Ik ben onder de indruk van de collega’s en de verschillende manieren waarop D&D een duurzame bijdrage levert aan de maatschappij.”

Toekomst: Als we je over 5 jaar bellen, wat heb je dan bereikt binnen D&D?

Hiba: “Ik ben zelf niet echt van het lange termijn denken. Mijn focus ligt op de korte termijn en het NU. Ik kijk er in elk geval naar uit om te proeven van de verschillende mogelijkheden binnen de publieke sector en een kijkje te nemen binnen verschillende organisaties. Graag wil ik nieuwe rollen uitproberen die ik mij meer eigen wil maken, zoals een rol in een veranderkundig traject. Daarnaast wil ik verschil gaan maken binnen D&D en daarbuiten. Het zou heel mooi zijn als we als D&D erkend blijven worden als de mensen die echt een verschil maken!”

Bob: “Er komt in de tussentijd vast weer van alles op mijn pad. Ik heb dan veel verschillende opdrachten gedaan bij uiteenlopende organisaties in de publieke sector. Heel veel nieuwe dingen geleerd, mijn netwerk vergroot en veel plezier gehad met de collega’s van D&D.”

Wil je ons beter leren kennen, neem vooral contact met ons op!