Skip to main content
ActueelBlog

Even voorstellen: Elise Zandstra

Elise is energiek, fanatiek maar ook soepel en relaxed. Ze doet wat nodig is, gaat geen uitdaging uit de weg, zoekt de verbinding, en is altijd zichzelf. Ze is een enthousiaste sporter, klusser en danser. Actief buiten zijn vindt ze fantastisch en ze geniet van de warmte van haar familie en vrienden. Wij zijn super blij met Elise en stellen haar graag aan je voor!

Waarom heb je voor D&D gekozen?

D&D werkt vanuit de kracht van mensen en de kracht van samen aan opgaven die ertoe doen. Complexe opgaven pragmatisch aanpakken met een gedrevenheid en energie die aanstekelijk is en beweging brengt. Zo werk ik graag, met aandacht, humor en balans. Ook de uitdaging om mee te bouwen aan een jong bedrijf sprak me aan. Dus toen ik rondkeek naar een nieuw baan…voilà! Sinds 1 september ben ik D&D-er.

Hoe maak jij nu het verschil bij de Buch werkorganisatie?

Namens D&D ben ik ben gestart als interim algemeen directeur van de BUCH werkorganisatie, de ambtelijke fusie van de gemeente Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Het gaat over de ‘going concern’ taken van een algemeen directeur. Tegelijkertijd is duidelijk dat er een professionaliseringsslag nodig is. Samenwerken is leuk en zinvol, maar niet altijd eenvoudig. Er is o.a. behoefte aan het inrichten van duidelijke sturingslijnen en instrumenten. De organisatie is nog jong (5 jaar) en er zijn grote nieuwe opgaven. Ondertussen wordt bestuurlijk al meer verwacht. Daardoor is de druk op de organisatie hoog, dat blijkt ook uit een evaluatie die onlangs is gehouden.

Vanwege deze context ben ik eerst in gesprek gegaan met de teams waarvan ik deel uitmaak: gemeentesecretarissen, de colleges en het bestuur en directieteam van de werkorganisatie. Going concern en de benodigde professionalisering zijn niet los te zien van elkaar, vind ik. Mijn vraag was: hoe zien jullie mijn opdracht, wat zijn de belangrijkste prioriteiten, hoe heb ik maximale toegevoegde waarde?

Mijn opdracht vul ik nu in aan de hand van de uitkomsten daarvan: verbindingen en vertrouwen herstellen tussen gemeenten en werkorganisatie. Tegelijk zorg ik voor focus, rust en overzicht. Ik doe dat door zoveel mogelijk het contact op te zoeken en in gesprek te zijn met de organisatie, en met de gemeenten. Zonder dat we grootse vergezichten maken, maar langs het werk van alledag en in kleine concrete stappen en in relatie met de lijnen uit het professionaliseringstraject. Mijn ervaring is dat dan de richting steeds duidelijker wordt, de organisatie zich ontwikkelt en werken leuker wordt voor iedereen.

Wat zijn jouw ambities?

Ik werk graag aan allerlei soorten opdrachten waar deze manier van werken de organisatie verder brengt. Blij word ik van het idee mee te bouwen aan een down-to-earth benadering voor leiderschapsontwikkeling, persoonlijke- en organisatieontwikkeling. Of het ontwikkelen en implementeren van concepten als ‘de gemeente van de toekomst’, hoe ziet dat er uit? Nooit hoog over, maar concreet en vanuit verbinding!

Wil je Elise beter leren kennen, neem vooral contact met haar op! Ze is te bereiken op 06-11106825.

Leave a Reply