Skip to main content
Actueel

Drie vragen voor drie nieuwe D&D-dames!

In de afgelopen 3 maanden zijn wij het D&D-team komen versterken. Onze uiteenlopende achtergronden en interesses blijken kenmerkend te zijn voor  D&D. Tegelijkertijd is er ook iets dat ons sterk bindt: het ‘D&D-DNA’. Wat betekent dat, naast alle verbindende initiatieven zoals de Oktoberfest-bingo, pizzasessies, wandellunches, online Escaperooms en onderlinge weekchallenges met mooie prijzen? We nemen je graag mee in onze D&D-reis van verleden tot nu en naar de toekomst!

Verleden: hoe heeft jouw pad geleid tot D&D?

Marije: 2020 is voor mij een echt bezinningsjaar: hoe wil ik dat mijn toekomst eruit ziet? Wat wil ik neerzetten in deze wereld? En wat voor bedrijf en functie passen daarbij? Hoe bewuster ik mij werd van wat ik graag wilde, hoe meer ik ook besefte wat er allemaal niet bij mij past. Pas in de zomer ervaarde ik voor het eerst weer die sprankel, toen ik in aanraking kwam met… D&D. Tijdens onze kennismaking merkte ik gelijk: hier gaat het anders. Ik was gelijk verkocht en gelukkig was dat wederzijds!

Christien: Ik ben hiervoor 5 jaar werkzaam geweest bij een strategieadviesbureau, en vond het tijd voor een nieuwe stap. Ik werkte voornamelijk in de private sector en wilde juist meer focussen op maatschappelijke thema’s. Bij mij gaat vrijwel alles vanuit relaties en vertrouwen, en zo ook deze beslissing. Van familie en vrienden hoorde ik veel positieve verhalen over D&D en ik werd direct enthousiast. De gesprekken die volgden met een aantal D&D’ers bevestigden dit gevoel. De missie en kernwaarden van D&D sluiten goed aan bij mijn overtuigingen.

Evelien: Ik ontdekte al vroeg dat ik niets liever doe dan iets betekenen voor de maatschappij: iets bijdragen aan een mooiere toekomst – hoe klein of groot ook – en dat kan bij D&D. Daarnaast trok D&D me aan door de mentaliteit, de ambities op het terrein van bestuursadvies en veranderopdrachten en de focus op duurzaamheid. Na het eerste gesprek bij D&D dacht ik direct: hier wil ik werken!

Heden: hoe zijn je eerste weken bevallen?

Evelien: Ja ontzettend goed! Een warmer welkom had ik me niet kunnen wensen. Voornamelijk de Dare&D-challenges, waarbij we met een onderlinge ‘wedstrijd’ onze gezondheid, onze connecties met de samenleving en de mensen om ons heen in deze digitale corona-tijden behouden en versterken zijn ontzettend leuk. Daar doen alle collega’s bijzonder fanatiek aan mee en dat geeft weer hoe betrokken iedereen bij D&D is.

Marije: Gelukkig klopt de eerste indruk helemaal met mijn ervaring van de afgelopen weken. Hier worden mooie woorden niet alleen gesproken maar ook echt geleefd. Dit is een club mensen die enorm gedreven is om maatschappelijke impact te maken en het beste in elkaar naar boven te halen zodat we dit samen bereiken. Het bijzondere hier vind ik dat het is alsof we met 30 eigenaren zijn. Ieders inbreng is even waardevol en D&D voelt voor ons allemaal dan ook echt een beetje als ‘mijn’ bedrijf. 30 eigenaren met hart voor de zaak, dat merk je aan alles! De creatieve initiatieven om verbinding te houden met elkaar, de ruimte om helemaal jezelf te kunnen zijn met mooie én minder mooie kanten, de toegankelijke manier waarop D&D georganiseerd is. Een fijne basis van waaruit ik momenteel aan de slag ben bij de Belastingdienst, op het gebied van organisatieontwikkeling.

Christien: Waanzinnig! Ik had niet verwacht dat het gelijk zó leuk zou zijn. Op mijn eerste werkdag bij D&D startte ook gelijk mijn eerste werkdag bij de klant, en dat klikte direct heel goed. Na een week voelde het echt alsof ik er al jaren rondliep. In de eerste gesprekken met D&D sprak ik mijn ambitie uit om bij te dragen aan een netwerk/community waar zowel publieke als private partijen samenwerken aan maatschappelijke thema’s om de samenleving te verbeteren. Dus buiten de eigen grenzen op zoek gaan naar samenwerking rondom maatschappelijke vraagstukken. En dat is precies wat ik bij mijn huidige opdracht doe! Dus dat was gelijk een hele goede match vanuit D&D. Daarnaast vind ik het werken in de verschillende omgevingen ook heel leuk; je ontmoet (weliswaar virtueel) veel nieuwe mensen en leert heel veel in deze verschillende contexten.

 Toekomst: als we je over 5 jaar bellen, wat heb je dan bereikt binnen D&D? / Hoe zie jij D&D en jezelf daarin over 5 jaar?

Christien: Over 5 jaar heb ik middels meerdere projecten vanuit D&D echt een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren en wordt er meer samengewerkt tussen verschillende organisaties rondom grote, complexe vraagstukken. Wat dit werk zo leuk maakt is het werken met mensen vanuit hele verschillende perspectieven en bijdragen aan ontwikkeling (op zowel individueel als organisatieniveau); daarom zet ik me ook in voor de learning & development propositie.

Evelien: D&D staat nu in het midden van een heel interessante fase, waarbij er verandering plaatsvindt en nieuwe structuren ontstaan. Toch merk ik heel sterk dat iedereen dichtbij zijn of haar waarden blijft, omdat het niet gaat om snel maar om kwalitatief goed en met oog voor de mens. Ik vind het mooi om aan dit proces bij te dragen. Binnen mijn opdrachten wil ik focussen op bestuurs- en directieadvies. We werken organisatie-overstijgend om dit naar een hoger niveau te tillen binnen de overheid. Het is leuk om te zien hoeveel we kunnen betekenen door hierin vergelijkingen te maken!

Marije: Een gezonde bedrijfscultuur is een voorwaarde voor een succesvolle organisatie met (super)tevreden medewerkers en klanten, dat is mijn overtuiging. Vanuit dit perspectief wil ik binnen D&D en bij klanten bouwen aan organisatieontwikkeling, learning & development en werkgeluk. Ook draag ik graag bij aan het verstevigen van onze Public Value propositie: organisaties helpen om waarde te creëren in het gemeenschappelijk belang voor het welzijn van het individu en de samenleving. Het zou natuurlijk gaaf zijn als je mij belt over 5 jaar en ik hoef je niet eens meer iets te vertellen, omdat het al zo vanzelfsprekend is dat D&D op deze gebieden zichtbaar uitblinkt!

Kortom, wij zien het als een  mooie uitdaging voor onszelf om van betekenis te zijn in deze groeiende organisatie die momenteel de stap maakt van startup naar scale-up en daar hebben we zin in! Wil je meer weten over ons of D&D? Neem dan contact op!

Leave a Reply