Skip to main content
ActueelBlog

Wat betekent werken bij D&D voor Ruben

Hoe kwam Derksen & Drolsbach op je pad?

Ik kwam in 2017 voor het eerst met Derksen & Drolsbach (D&D) in aanraking via LinkedIn. Ik was op dat moment net aan nieuwe baan begonnen en daarom heb ik vriendelijk bedankt. Drie jaar later ontving ik weer een berichtje van D&D en weer werd ik enthousiast. Na twee gesprekken, een borrel en een goede klik ben ik in 2020 overgestapt.

Hoe verliepen je eerste weken bij D&D?

Nog voor de startdatum had ik contact met de support van D&D en kreeg ik een buddy toegewezen. Ik werd meteen opgenomen in het team. Het leuke van deze teams vind ik dat het collega’s zijn waarmee je ervaringen van je opdracht kan delen maar waar je ook mee samenwerkt aan verschillende maatschappelijke projecten.

Hoe helpt D&D jou bij het maken van maatschappelijke impact?

Ik heb het altijd belangrijk gevonden om te werken aan iets dat groter is dan mijzelf. Zodoende ben ik op jonge leeftijd begonnen als beroepsmilitair. Die tijd ligt inmiddels achter mij, maar D&D geeft mij de ruimte om onderdeel te zijn van de nationale reserve. Indirecter maak ik het verschil door mijn opdrachten in de publieke sector. Ik heb de ambitie om organisaties te verbeteren en probeer mij continu maatschappelijk in te zetten.

Hoe heeft D&D jou geholpen met je persoonlijke ontwikkeling?

In de eerste week bij D&D heb ik een meting gedaan om mijn onbewuste drijfveren, de krachten en onbenutte talenten in beeld te krijgen. De uitkomst heb ik doorgenomen met een coach. Dat gesprek was al een hele stap voor mij. Normaal gesproken los ik dingen graag zelf op. Ik kreeg praktische tips mee om aan mijn ontwikkeling te werken. Aan de hand van mijn persoonlijkheidsprofiel heb ik ook mijn jaardoelen opgesteld. Door ieder kwartaal een gesprek te voeren over de voortgang van mijn doelen blijf ik gericht op de activiteiten die bijdragen aan mijn persoonlijke ambities en ontwikkelingen.

Hoe zie jij jouw professionele ontwikkeling bij D&D voor je?

Bij D&D verwacht ik nog veel van mijzelf. Ik werk er nu bijna twee jaar en zie nog veel ontwikkelkansen. In korte tijd heb ik al verschillende organisaties gezien en wordt het steeds duidelijker waar ik energie van krijg. Ik wil groeien van een adviseursrol naar een ervaren manager. Als adviseur ondersteun je de directie en het management bij de besturing van de organisatie. In de rol van de manager heb je nog meer invloed op het gezamenlijk bereiken van maatschappelijke doelen en verbeteringen. Via D&D kan ik mijn managementervaring vergroten en volg ik een leiderschapsprogramma.

Wat vond je spannend tijdens je overstap naar D&D?

Ik verliet mijn vaste dienstverband in het begin van de coronatijd. D&D bood als blijk van vertrouwen direct een vast contract aan. Dat gaf rust. Toch wilde ik vooral aan de slag en hoopte ik dat er genoeg externe opdrachten zouden zijn. Een week voordat ik officieel aan de slag ging voor D&D was ik al bij de gemeente Den Haag op gesprek en werd ik aangenomen voor een interim-opdracht! Inmiddels ben ik aan mijn derde opdracht bij Den Haag begonnen en heb ik zelfs al opdrachten moeten afslaan omdat er zoveel mooie mogelijkheden zijn!

Leave a Reply