Skip to main content

Directie-/ Bestuursadviseur 

36-40 uur per week/ Standplaats: Den Haag e.o. 

Van strategisch advies tot project- en stakeholdermanagement en politieke analyses: Als Directie-/ Bestuursadviseur bij Derksen & Drolsbach doe je het allemaal. Als trotse koploper in dit vakgebied bieden we jou de kans om jezelf te ontwikkelen tot rechterhand van leiders binnen het Rijk, landelijke uitvoeringsorganisaties, 100.000+ en G4 gemeenten. Nieuwsgierig naar een carrière als Directie-/ Bestuursadviseur? Lees dan verder! 

Over Derksen & Drolsbach  

Bij Derksen & Drolsbach gaan we verder dan zakelijk succes. We streven naar een betere wereld. Als interim managers en adviseurs voor publieke en maatschappelijk gerichte organisaties in de Randstad, geloven we in de kracht van mensen en organisaties om het beste in zichzelf naar boven te halen. Onze dienstverlening richt zich op organisatieverandering, bestuursadvies & public affairs, financieel leiderschap, digitale dienstverlening en leren & ontwikkelen.  

We geloven in ‘doing business as a force for good’ en zijn daarom B Corp gecertificeerd. Onze vier kernwaarden zijn de aandrijfmotor van onze organisatiecultuur. Wij werken met hart en hoofd, houden van aanpakken en doorpakken, zien de kracht van kwetsbaarheid en willen samen winnen. 

Jouw carrière als Directie-/ Bestuursadviseur begint bij D&D 

De wereld van nu heeft leiders nodig die integrale besluiten nemen, in verbinding staan met de maatschappij en daarbij uiteenlopende belangen weten te wegen. Als directie-/ bestuursadviseur ben jij de rechterhand en vertrouweling die deze bestuurders bijstaat in hun besluitvorming.  

Ook wanneer je nog geen ervaring hebt als bestuursadviseur bieden we je bij D&D de kans om het vak te leren. We hebben een heldere visie op bestuursadvies en barsten van de kennis en passie voor ons vak die we graag op jou overbrengen. Voor je het weet vervul je de meest afwisselende interim-, ontwikkel- en adviesopdrachten als directie-/ bestuursadviseur.  

Wat het vak voor ons zo interessant maakt is de intensieve samenwerking met je bestuurder en je verbindende rol richting beleidsadviseurs en andere experts. Benieuwd naar concrete voorbeelden? Hier vind je verschillende opdrachten die we de afgelopen tijd hebben uitgevoerd. 

Maatschappelijke projecten waaraan je kunt bijdragen  

Maatschappelijke impact is voor D&D geen loze kreet, daar lees je alles over in onze Maatschappelijke Verantwoording. Bij ons kies je naast inhoudelijke uitdaging en je persoonlijke en professionele ontwikkeling ook voor meewerken in maatschappelijke projecten. Zo kun je als D&D voor de klas staan op basisscholen in Den Haag, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden bij het solliciteren of meedenken hoe we jongeren in kwetsbare wijken (meer) kunnen laten sporten. 

Zo faciliteren we jouw groei en werkplezier: 

Om je maximaal te ondersteunen in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en werkplezier, bieden wij jou:  

 • Een salaris tussen de € 3500 en € 5500 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. 
 • Naast onze eigen academie en trainingen heb je een ongelimiteerd ontwikkelbudget. Het belangrijkste hierbij is dat het jouw persoonlijke doelen dient.  
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden met volop keuzevrijheid. Denk hierbij aan een mobiliteitsvergoeding of leaseauto, 25 vakantiedagen met de mogelijkheid om bij te kopen, een goede pensioenregeling, uitstekende arbeidsongeschiktheidsverzekering en ruime onkostenvergoeding. 
 • Direct een vast contract.  
 • Laptop en telefoon met abonnement. 
 • Heb je de ambitie om in de toekomst zelf bestuurder te worden? Als Bestuursadviseur bij D&D doe je een schat aan kennis en ervaring op binnen verschillende organisaties en een waardevol netwerk op voor de toekomst. 
 • Een Great Place to Work! We staan in de Best Workplaces top 5 voor small companies en daar zijn we onwijs trots op.  
 • En niet te vergeten: collega’s die ook buiten werktijd mooie herinneringen willen maken. Of het nu vrijwilligerswerk is, een hardloopwedstrijd of gezellige borrel: we doen het samen. 

Wat vragen wij van jou?  

Wij D&D’ers vinden elkaar in onze maatschappelijke betrokkenheid en drang naar persoonlijke groei.  

We zijn daadkrachtig, innovatief en soms een tikkeltje eigenwijs, wat ons tot gewaardeerde adviseurs maakt voor onze publieke en maatschappelijk gerichte klantenkring.  

 Vaardigheden kun je leren, belangrijker vinden we de aanvulling die jij bent op ons groeiende team. Daarvoor breng je deze ervaring mee:  

 • Je hebt ten minste 3 jaar ervaring opgedaan in verschillende rollen (zoals adviseur en secretaris) en in verschillende domeinen (zoals beleid, bestuur of bedrijfsvoering). Je hebt een scherp oog ontwikkeld voor bestuurlijke verhoudingen, besluitvorming en proces wat je in wilt inzetten als directie- of bestuursadviseur 
 • Je hebt gewerkt in de publieke sector, zorg of andere grote maatschappelijk gerichte organisaties 
 • Je hebt een afgeronde WO-Master 

Word je enthousiast van deze vacature en twijfel je of jouw achtergrond voldoende aansluit? Ook als je niet 100% voldoet aan de kenmerken hierboven, komen we graag in contact met je! 

Zie jij een match?   

Direct reageren? Stuur dan je cv naar onze recruiter IJsbrand Olthof (ijsbrand@derksendrolsbach.nl) of bel IJsbrand op 06-41512648.   

Heb je vragen over de functie inhoud of het team? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen met Aanvoerder Bram Kouwenhoven op 06-18208641, bram@derksendrolsbach.nl.