Skip to main content
ActueelBlog

Wat betekent werken bij D&D voor Lisanne

Hoe kwam Derksen & Drolsbach op je pad?

Via LinkedIn werd ik benaderd. De drive van Hugo en Robert, de filosofie van het bedrijf, maar ook de afwisseling in werkzaamheden en de persoonlijke groei die centraal staat, spraken mij enorm aan. Uiteindelijk heeft het nog even geduurd (een jaar) voordat ik de overstap maakte. Ik vond het heel fijn dat ik in die periode geen enkele druk voelde. Het was echt míjn beslissing om de overstap te maken.

Hoe verliepen je eerste weken bij D&D?

Ik vond het best spannend: ik had niet eerder als ‘externe’ gewerkt. Gedachten gaan door je hoofd als: krijg ik wel een opdracht? En wat als ik een opdracht krijg, maar ik die niet leuk vind? Iedereen was gelukkig heel positief en geloofde in mijn kunnen. Ik kon alles open bespreken en dat geeft een heel prettig gevoel.

Hoe helpt D&D jou bij het maken van maatschappelijke impact?

Door het type opdrachten dat we uitvoeren bij publieke organisaties en doordat D&D maatschappelijke impact ook daadwerkelijk centraal zet bij de opdrachtuitvoering. Bij elke opdracht wordt scherp gekeken naar wat de maatschappelijke rol van een organisatie is en hoe die versterkt kan worden. Daarbij is binnen D&D ruimte voor de uitvoering van opdrachten bij maatschappelijke organisaties en stichtingen. Ik heb bijvoorbeeld projecten gedaan bij Open Embassy en Stichting de Verre Bergen en die waren heel gaaf om te doen.

Hoe heeft D&D jou geholpen met je persoonlijke ontwikkeling?

Door continu in gesprek te zijn met collega’s over mijn persoonlijke doelen, een goede HR-cyclus met voldoende reflectiemomenten te hebben, elkaar te ‘challengen’ en ervaringen te delen. Persoonlijke groei doe je voor jezelf, niet voor je leidinggevende of voor je collega’s. De ‘drive’ om jezelf te blijven ontwikkelen, bindt D&D’ers. Het komt vanuit jezelf, maar iedereen wil je erbij helpen.

Hoe zie jij jouw professionele ontwikkeling bij D&D voor je?

Mensen in verbinding brengen en helpen met nieuwe perspectieven en oplossingen drijft mij. Ik hoop in de toekomst nog meer uitdagende opdrachten uit te voeren en (potentiële) opdrachtgevers te helpen bij de vragen die zij hebben. Daarnaast lijkt het mij heel leuk om collega’s te begeleiden bij de opdrachten die zij uitvoeren, want dit is een mooie manier om collega’s te helpen bij hun ontwikkelingen en opdrachtgevers bij hun vraagstuk.

Wat vond je spannend tijdens je overstap naar D&D?

Het commerciële aspect vond ik spannend. Ik had daar nog geen ervaring mee en had van tevoren een aantal onjuiste aannames in mijn hoofd. Natuurlijk is er ook een bedrijfseconomisch aspect, maar die voert niet de boventoon. D&D wil daadwerkelijk mensen helpen. Daarnaast is de sfeer tussen de collega’s ontzettend goed. Ook de vrijheid die je hebt om je carrière vorm te geven was iets wat mij positief verraste.

Leave a Reply