Skip to main content
ActueelBlog

Even voorstellen: Rinske Breuer

Ken jij Rinske al? Ze werkt inmiddels alweer een half jaar bij D&D. Samen kijken we terug op deze mooie tijd. Maar eerst stellen we haar kort aan je voor. Rinske is ondernemend, sportief en houdt van aanpakken. Het liefst is ze buiten in de natuur op hoge bergtoppen of in afgelegen canyons. Maar ook binnen zoekt zij de uitdaging op. Ze is vooral nieuwsgierig; naar mensen, naar organisaties en hoe dingen werken in de wereld. Vol enthousiasme wil ze alles net een stapje beter maken. Dit doet ze met scherpe analyses en pragmatische oplossingen.

Hoe heb je jouw eerste half jaar bij D&D ervaren?

Na mijn eerste kennismakingsgesprek met D&D schreef ik op: “Veel energie en een goede klik”. Zo zie ik dit nog steeds. Ondanks dat we op andere opdrachten zitten is de band met collega’s sterk. Iedereen is intrinsiek gemotiveerd om impact te maken. We zoeken elkaar op en helpen elkaar. Voor mij, en ook D&D, zijn ontwikkeling en werkgeluk super belangrijk. Hier kan ik mezelf zijn, leer ik veel van mijn collega’s en maken we plezier met elkaar.

Hoe maak jij nu het verschil bij Den Haag Werkt?

In april ben ik begonnen als domein adviseur bij Den Haag Werkt, domein Werk in Opdracht (WIO). Dit is het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Den Haag. We staan voor een transitie in het primaire proces, van productie gestuurd naar ontwikkelgericht, met uitwerkingen op de gewenste cultuur, structuur en processen. Het is een brede opdracht met diverse vraagstukken. De rode draad van mijn werk is het doel helder krijgen en vasthouden.

Mijn aanpak? Pragmatische verbeteringen realiseren vanuit gedragspatronen en interpersoonlijke relaties. Ik geloof dat iedereen werkt vanuit de beste intenties. Soms zijn er alleen patronen ingesleten waardoor deze niet het beste tot hun recht komen. Hoe kunnen we een omgeving dan zo neerzetten dat dit wel naar boven komt? Bij WIO werken we nu bijvoorbeeld met flitsstages om de integrale samenwerking te bevorderen. Mensen worden ingedeeld in kleine groepjes en nemen een kijkje bij elkaar in de keuken. Verder is er geen opdracht meegegeven, we stimuleren immers ondernemerschap. De deelnemers geven aan dat ze er veel aan hebben. Ze hebben een beter beeld van elkaars afdeling, zijn geïnspireerd en hebben ideeën voor verbeteringen op hun eigen afdeling. De passie voor de doelgroep zien ze ook bij hun collega’s en dat verbindt. Een klein project, niet moeilijker dan nodig, pragmatisch en met een mooi resultaat!

Wat zijn jouw ambities?

Na vijf jaar als strategie consultant begrijp ik nu steeds beter wat er wordt bedoeld met “een organisatie is een niet-bestaand begrip”. Resultaten worden niet behaald door een ijzersterke strategie, maar door gemotiveerde mensen die zich inzetten voor de organisatiedoelen. Mijn drijfveer? Mensen motiveren voor dit gezamenlijke doel. Ik denk graag na over complexe vraagstukken en vertaal deze naar pragmatische oplossingen. Als organisatieadviseur zit ik daarom helemaal op mijn plek. In de toekomst wil ik de uitdaging aangaan en zelf verantwoordelijk zijn voor een veranderopgave, bijvoorbeeld als interim- of programmamanager.

Wil je Rinske beter leren kennen, neem vooral contact met haar op!

Ze is te bereiken op 06-38622216.

Leave a Reply