Skip to main content
ActueelBlog

Even voorstellen: Ellis, Roel en Eline

By december 8th, 2022No Comments

Ellis, Roel en Eline zijn het D&D-team komen versterken. We stelden hen vragen over hun keuze voor D&D, hun opdracht en hun ambities. Maar eerst stellen we hen graag kort aan je voor!

Even voorstellen

Ellis: Ik werk het liefst in een hectische omgeving waar niet alles vanzelf gaat. In eerdere banen heb ik ervaring opgedaan op het snijvlak van beleid, uitvoering en politiek. Vanuit een buitengewone interesse voor mensen, teams, organisaties en het functioneren daarvan werk ik vanuit wie ik ben: met warmte, een lach en vasthoudendheid.

Roel: Ik vind het leuk om verschillende dingen te doen. Afwisseling en actie zijn voor mij onmisbaar. Als adviseur haal ik energie uit het coördineren van verandertrajecten en ga ik voor concrete resultaten. Mijn eerdere functies lopen uiteen van Public Affairs adviseur tot ketenregisseur prostitutie. Mijn actiegerichtheid pas ik in mijn vrijetijd toe als kickbokser, waar elke match weer anders is.

Eline: Ik ben een doorzetter en weet teamresultaten neer te zetten door gestructureerd te werken en mijn relaties te benutten. Wat mij typeert is mijn open en dienstverlenende houding, mijn pro activiteit en interesse in de ander. Ik krijg energie van het coachen van teams en individuen. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin, familie en vrienden. Voor mij is niks mooier dan avonturen beleven met mijn kleine dochter.

Waarom heb je voor D&D gekozen?

Ellis: Allereerst mag je als D&D’er natuurlijk allerlei prachtige klussen bij diverse overheidsorganisaties doen. Doorslaggevend was dat alle gesprekken met D&D ontspannen en oprecht waren en dat er veel ruimte is voor mijn ambities en ontwikkeling.

Roel: Uiteindelijk zijn het vooral de mensen en de teamspirit die ik tegenkwam bij D&D die me over de streep hebben getrokken. D&D’ers zijn ambitieus en resultaatgericht. Dat maakt het gewoon een leuke plek om te werken. 

Eline: Nergens anders heb ik zo gevoeld dat de ontwikkeling van de medewerkers centraal staat. Ik word bij D&D uitgedaagd om het maximale uit mezelf te halen. Daarnaast is iedereen intrinsiek gemotiveerd om duurzame resultaten te realiseren.

Hoe maak jij nu het verschil in jouw opdracht?

Ellis: Ik werk als bestuursadviseur bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Een uitdagende plek, want te midden van de huidige asielcrisis draai ik volop mee als bestuursadviseur en werk ik onder andere aan een stabiel opvangsysteem. Een continue spagaat tussen ‘hier en nu’ en vooruitkijken. Het verschil maken? Dat doe ik door professioneel en met een flinke dosis scherpte te adviseren en zaken in gang te zetten. 

Roel: Bij de gemeente Den Haag ben ik verantwoordelijk voor een ontwikkeltraject op het gebied van mantelzorg. Samen met veel partijen binnen de gemeente en de stad zorgen we dat mantelzorgers goed geholpen worden. Er moeten kaders en beleid worden opgesteld, maar we moeten vooral een concreet resultaat leveren waar mantelzorgers en hun naasten mee geholpen zijn.

Eline: In juni begon ik als domein adviseur bij Den Haag Werkt, domein Werk in Opdracht (WIO). Dit is het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Den Haag. De ontwikkelopgave is groot, we gaan van een productie gestuurde- naar een ontwikkelgerichte organisatie. Als domein adviseur adviseer en spar ik met de domeinmanager op tactisch en strategisch niveau, coördineer ik deelprojecten en zoek ik veel contact met de uitvoering om op te halen wat er speelt.

Wat zijn jouw ambities?

Ellis: Het liefst werk ik in een hectische omgeving, waar veel werk verzet moet worden en het nimmer saai is. Ik ben in het bijzonder geraakt door de uitvoerende kant van de overheid, ik wil ‘dichtbij het vuur’ zijn. In een volgende opdracht wil ik de stap maken naar een leidinggevende rol.

Roel: Binnen het openbaar bestuur heb ik vooral interesse in veranderopgaves op het snijvlak van beleid en uitvoering. Ik vind het leuk om de vertaalslag te maken van abstracte doelstellingen naar concrete resultaten. Ik zet graag de cruciale samenwerking op tussen organisaties en mensen. Dit kun je beleidsadvies, Public Affairs, verandermanagement of ketenregie noemen. Ik zie dit als een vak apart waarin ik mezelf verder wil ontwikkelen.

Eline: Ik wil in de toekomst als adviseur betrokken blijven bij organisaties met een ontwikkelopgave. Deze veranderopgaven gaan altijd gepaard met teamontwikkeling. Dit is iets waar ik me verder in wil verdiepen. Uiteindelijk wil ik graag zelf leidinggeven aan een team.

Wil je meer weten over deze collega’s of D&D als organisatie? Neem vooral contact op.

Leave a Reply