Skip to main content
ActueelBlog

Even voorstellen: Babs

By maart 12th, 2021No Comments
Wij hebben een kersverse nieuwe D&D’er: Babs. Ondanks alle beperkingen door corona is zij echt al onderdeel van het team geworden. We willen Babs niet langer voor onszelf houden en ook met jullie kennis laten maken. Daarom legden we Babs drie vragen voor over haar D&D-reis van verleden tot nu en naar de toekomst. 

 

Verleden: hoe heeft jouw pad geleid tot D&D?

“Ik ben bestuurskundige met hart voor de publieke zaak, dus de keuze om te gaan werken voor de overheid was destijds snel gemaakt. Sinds 2009 heb ik met veel plezier gewerkt als adviseur en manager bij het Ministerie van Defensie, het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Den Haag. Vorig jaar begon het toch te kriebelen. Waarom niet op een andere manier werken met maatschappelijke impact en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling? Toen kwam D&D op mijn pad. Ik vind het essentieel dat er oog is voor de menselijke kant binnen verandertrajecten, maar eigenlijk in elke organisatie op elk moment. Daar sluit het gedachtengoed van D&D, een uitgesproken mensgerichte aanpak, naadloos op aan. De keuze was wederom snel gemaakt.”

Heden: hoe zijn je eerste weken bevallen?

“Het is allemaal nog heel pril, maar ik kan niet anders zeggen dan dat D&D voelt als een warm bad. Het is bijzonder hoe mijn collega’s in deze lockdown de nieuwelingen in hun midden sluiten. De persoonlijke betrokkenheid binnen D&D is enorm. Naast collega’s te leren kennen ‘via het scherm’ heb ik gelukkig ook al een kennismakingsrondje door het Vondelpark gelopen. Ik ben direct enthousiast gemaakt voor het project ‘Werken Loont’, een social return project vanuit D&D. Binnenkort hoop ik buddy te worden in dit project, dat inwoners van Den Haag met schuldenproblematiek aan een baan probeert te helpen. En, niet te vergeten: meteen aan de slag met een mooie opdracht bij de gemeente Amsterdam als strategisch financieel adviseur. Met andere woorden: een hele fijne start bij D&D!”

Toekomst: Als we je over 5 jaar bellen, wat heb je dan bereikt binnen D&D?

“Dan hoop ik vele meters én het verschil te hebben gemaakt als allround interimmanager in verandertrajecten bij diverse klanten. En daarmee de wereld een beetje mooier te hebben gemaakt. Ik heb dan bijgedragen aan het werkgeluk van mijn collega’s en de verdere ontwikkeling van deze groeiende organisatie. Ook heb ik ‘iets’ van mezelf gebracht. Bijvoorbeeld de introductie van het Deep Democracy-gedachtegoed binnen D&D en bij klanten: een dialoog- en besluitvormingstool die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt, waar ik erg in geloof en waar ik mij verder in wil bekwamen.”

Wil je Babs beter leren kennen, neem vooral contact met haar op!