Skip to main content
ActueelNieuws

De eerste maand van Mels

By augustus 2nd, 2019No Comments
Eerste maand Mels consultant

Mijn eerste maand bij D&D is afgerond. Een maand waarin ik nieuwe indrukken heb opgedaan en veel heb geleerd. Je leest hierover het voortraject, mijn eerste ervaringen en opdracht.

Het voortraject

Na een aantal jaren in de publieke sector te hebben gewerkt, werd ik benaderd door een consultant van Derksen & Drolsbach. Of ze me een keertje mochten bellen. Ik had geen concrete plannen om te vertrekken bij mijn vorige werkgever, maar ik was wel benieuwd. Het leuke telefoongesprek dat ik vervolgens had, gaf voor mij de doorslag om verder in gesprek te gaan. Na twee leuke en inspirerende gesprekken kreeg ik een aanbod om in dienst te treden. Hierop heb ik met veel enthousiasme “ja” gezegd.

De eerste dag

In december was ik uitgenodigd voor het kwartaaluitje van D&D, dus ik kende al veel mensen toen de eerste werkdag aanbrak. Ik merkte vanaf dag één dat er hard wordt gewerkt bij D&D, maar dat er ook veel gelachen wordt. De collega’s hebben een open karakter en zijn op een gezonde manier ambitieus. Ik heb die eerste dag vooral veel kennismakingsgesprekken gevoerd en ik werd goed geïnformeerd over wat D&D allemaal doet.

De volgende dagen

In de volgende dagen heb ik me vooral gericht op het kennismaken met de organisatie. Inlezen, collega’s leren kennen, gesprekken voeren met mensen uit mijn eigen netwerk en die van D&D, etc. Verder heb ik een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Partner in Publiek Leiderschap. Dit is de term die we bij D&D gebruiken voor het onderdeel dat zich richt op bestuurs- en directieadvies. De adviseur schept de voorwaarden, waardoor bestuurders, directeuren en managers zich kunnen richten op de langere termijn.

Ruimte voor ontwikkeling

In mijn eerste weken heb ik gezien dat D&D volop ruimte biedt voor eigen ontwikkeling. Het idee is dat je kunt worden wie je wilt zijn, ook op je werk. Dit past goed bij mijn eigen ideeën over ontwikkeling; onlangs heb ik een opleiding tot gecertificeerd coach gevolgd.

Op organisatieniveau staat ontwikkeling bij D&D ook centraal. Om dit te bewerkstelligen werken we in sprint teams en hebben we maandelijks een pizzasessie; alles om resultaat met elkaar te boeken en de organisatie en haar producten te verbeteren. Deze manier van werken was nieuw voor me. Ik ben onder de indruk van de resultaten die elke 4 weken worden opgeleverd.

Mijn eerste opdracht

Na een week mocht ik al starten als bestuursadviseur bij een wethouder van de gemeente Haarlemmermeer. In de rol van bestuursadviseur schakel je constant tussen inhoud, strategie, politiek, de binnen- en buitenwereld en veel verschillende thema’s. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het regelen van praktische zaken. Een voordeel van het werken binnen een opdracht is dat het mes aan twee kanten snijdt; ik kan in de praktijk brengen wat we hebben ontwikkeld bij D&D en mijn ervaringen bij de opdracht helpen me om het onderdeel Partner in Publiek Leiderschap verder te ontwikkelen.

Een fijne plek

D&D is een fijne plek om te werken. Het enige wat ik tot op heden jammer vind is dat ik graag meer tijd had willen hebben om mee te bouwen aan de ontwikkeling van de eigen organisatie. Wat dat betreft is het schipperen met je tijd tussen de opdrachtgever en D&D zelf. Desondanks ben ik ontzettend blij met de overstap die ik naar D&D heb gemaakt. Ik voel me zo thuis dat ik het idee heb dat ik er al veel langer werk dan één maand.

Ben je net als ik geïnspireerd geraakt om te werken bij Derksen & Drolsbach? Klik dan hier als je meer wilt weten en contact op wilt nemen voor een gesprek.

 

Leave a Reply