Skip to main content
ActueelColumn

Column: Maak keuzes met overgave

Week van de loopbaan

Speciaal voor de week van de loopbaan schreef Leontien een column waarin zij reflecteert op haar eigen carrière. Benieuwd naar wat zij geleerd heeft? Lees dan haar verhaal hieronder.

Life is not a race. Neither is an ultramarathon, not really, even though it looks like one. There is no finish line. We strive toward a goal, and whether we achieve it or not is important, but it’s not what’s most important. What matters is how we move toward that goal. What’s crucial is the step we’re taking now, the stap you’re taking now.” (Scott Jurek, Eat & Run, 2012)

Ik vind dat heel mooi: ergens voor kiezen en er vol overgave voor gaan. Mensen die dat doen, zoals ultrarunner Scott Jurek, inspireren mij. Dit probeer ik mijn gehele loopbaan al te doen.  

Meer mijn creativiteit willen aanboren, was voor mij een belangrijke drijfveer om in de consultancy te gaan werken. Het switchen tussen opdrachten en steeds nieuwe mensen leren kennen vind ik ontzettend leuk. De uitdaging blijft voor mij om elke keer mooie resultaten te bereiken en klanten blij te maken. Steeds opnieuw duik ik in het diepe en moet ik kunnen vertrouwen op mijn kwaliteiten en die van mijn collega’s. No mountain high enough… De spanning of het wel gaat lukken, plannen bedenken en uitvoeren geeft mij energie. En hoe vaker het lukt, hoe meer ik op mijn innerlijke kompas durf te vertrouwen. En het leuke is, het lukt mij ook steeds beter anderen aan te moedigen dit ook te doen.

“Als je je best doet, is het goed genoeg.” Mijn moeders opvoedkundige lijfspreuk legde de basis voor mijn zelfvertrouwen waarmee ik leerde altijd met mijn hart te kiezen. Op bepalende keuzemomenten wist ik daarom waar ik mijn geluk zou vinden: als scholier op een highschool in Amerika, als student in avontuurlijk Amsterdam, een jaar -helemaal alleen- reizend door Australië en een periode werkend in Roemenië. Later combineerde ik mijn lieve gezin met een carrière in Nederland en koos ik na de rijksoverheid voor een avontuurlijker bestaan bij interim-management en adviesbureau Derksen & Drolsbach (D&D). Ik maakte elke keuze bewust en vanuit mijn hart. Wat ben ik blij met alle ontwikkelingen die hieruit zijn voortgekomen.

De slogan van D&D is ‘wees de beste versie van jezelf’. Bij D&D word ik elke dag aangemoedigd om in te zetten op de ontwikkeling van mijn unieke talenten. Het gaat bij ons echt om wie jij bent en wat jij te bieden hebt. Dit komt terug in alles en gaat verder dan het werk alleen: in de vriendschappen, in de gezamenlijke uitjes en (hardloop)activiteiten, het samen bouwen aan de D&D organisatie en streven om het goede te doen voor de opdrachtgevers en de maatschappij. Het is meer dan alleen een mooi verhaaltje op de website. Ik spreek zeker een paar keer per jaar over mijn persoonlijke doelen met collega’s. Ik krijg feedback die me helpt in mijn ontwikkeling en voel me enorm gewaardeerd voor wie ik ben en wat ik kan. ‘Wees de beste versie van jezelf’ betekent voor mij dagelijkse toewijding en zorgen dat iedere stap telt.

Elke loopbaan is anders, maar elke loopbaan vraagt om keuzes en commitment. Maak elke keuze bewust en vind een werkgever die je hierbij ondersteunt. Je zult er geen spijt van krijgen.  

Leontien Schuiling
Managing Consultant