Skip to main content
ActueelBlog

Wat betekent werken bij D&D voor Hiba

Hoe kwam Derksen & Drolsbach op je pad?

Derksen & Drolsbach (D&D) kwam heel spontaan op mijn pad! De timing van recruiter IJsbrand was perfect omdat ik juist op dat moment aan het bedenken was wat ik leuk zou vinden in een baan. Afwisseling van opdrachten, het brengen van verandering en het leveren van toegevoegde waarde zijn kernthema’s die voor mij belangrijk zijn. Maar ook maatschappelijke betrokkenheid en het goed functioneren van de publieke sector is essentieel voor hoe ik in het leven sta. Het persoonlijke bericht triggerde mijn interesse. Uit de daaruit volgende gesprekken bleek dat D&D voor dezelfde waarden staat als ik. De stap was daarna voor mij makkelijk te nemen.

Hoe verliepen je eerste weken bij D&D?

Ik ben gestart in de periode dat iedereen digitaal en vanuit huis zijn werk moest doen. Dit was aanvankelijk best spannend, maar verliep verrassend voorspoedig. Mijn collega-buddy heeft de beginperiode makkelijker gemaakt. De enorme collegialiteit viel mij sowieso erg op. Collega’s willen elkaar echt verder helpen; we luisteren naar elkaar en delen tips en tricks. Ik voelde me direct helemaal welkom!

Hoe helpt D&D jou bij het maken van maatschappelijke impact?

D&D kiest bewust voor opdrachten in de publieke sector, juist vanwege de maatschappelijke impact die je hiermee maakt. Dit sluit volledig aan bij mijn overtuiging en ambitie om iets te betekenen voor een ander, zowel direct als indirect, ook als het gaat om duurzaamheid. Omdat iedereen binnen D&D in dezelfde boodschap gelooft helpen we elkaar weer verder in onze inzet voor de maatschappij.

Hoe heeft D&D jou geholpen met je persoonlijke ontwikkeling?

Door regelmatig de vraag te stellen wat ik zou willen doen, welke opdrachten goed bij mij passen en waar ik plezier uithaal. Je kan en mag hier écht zeggen wat je denkt en daadwerkelijk vindt. Ik voel totaal geen barrières. De persoonlijke ontwikkeling die ik heb doorgemaakt is het besef dat ik binnen D&D gewoon mijzelf kan zijn.

Hoe zie jij jouw professionele ontwikkeling bij D&D voor je?

Ik wil graag veel en diverse opdrachten uitvoeren bij organisaties die effect hebben op onze samenleving. Die afwisseling en brede ontwikkeling past bij mij. Ik houd van het hebben van diverse rollen bij verschillende organisaties waarbij ik de impact die ik maak kan zien of ervaren. Wat ik leuk vind? Mensen coachen en in hun kracht zetten, structuur brengen in een organisatie en crisismanagement.

Wat vond je spannend tijdens je overstap naar D&D?

Voordat ik definitief in dienst trad heb ik tijdens mijn sollicitatiegesprekken veel vragen gesteld over de mate van vrijheid en gezamenlijke afstemming bij het selecteren van opdrachten. Ik wil namelijk zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren waarbij ik daadwerkelijk iets kan geven en opdrachten doen die echt aansluiten op mijn persoonlijke ontwikkeling. Gelukkig was het antwoord precies wat ik hoopte: er wordt altijd eerst met jou besproken of een opdracht aansluit op jouw profiel. Een potentiële opdracht afwijzen kan en mag dus. Die vrijheid heb ik bij D&D ook echt ervaren: je krijgt de ruimte om keuzes te maken die goed bij jou passen als persoon en dat voelt ontzettend goed.

Leave a Reply