Kinderen uit Rotterdam Zuid kunnen in het nieuwe Feyenoordstadion gratis naar wedstrijden van Feyenoord. Per wedstrijd zijn er 3884 plekken beschikbaar voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar en hun begeleiders. In juni 2019 hebben Stadion Feijenoord en Stichting De Verre Bergen (SDVB) hierover een principeovereenkomst gesloten. Zij richten in het nieuwe stadion een speciaal “Vak van Zuid” in; duizenden stoeltjes worden gevuld voor de komende honderd jaar. Hiermee wordt een band opgebouwd tussen het nieuw te realiseren stadion en deze kinderen, die wonen ‘in de achtertuin van het stadion’.

Essentieel om dit programma te laten slagen is om op tijd te beginnen. D&D heeft bij de ontwikkeling van dit project geholpen door het een vliegende start te geven. Via een D&D for-1-day zijn uiteenlopende experts – van filosofen tot ondernemers en van mediapersoonlijkheden tot filantropen – bij elkaar gezet om op innovatieve wijze (d.m.v. het Agile gedachtegoed) een aantal bepalende vraagstukken van het Vak van Zuid inzichtelijk te maken.

Het resultaat is een rapport waarin deze perspectieven samenkomen tot een advies met handelingsperspectief. Het mooiste daarvan is dat de inzichten van het rapport door het netwerk zijn ontwikkeld en de adviezen daarmee passen in de context van het programma. We danken het programma Vak van Zuid voor deze kans om bij te dragen en zijn trots op het resultaat.

Vak van Zuid