Skip to main content
Actueel

Even kennismaken met…

By augustus 7th, 2019No Comments

Roderick Fitz Verploegh

Wie ben je?

Mijn naam is Roderick Fitz Verploegh (28) en sinds februari 2018 ben ik Finance consultant bij Derksen en Drolsbach.

Wat doe je?

Op dit moment werk ik aan 2 opdrachten bij verschillende gemeenten. Bij de gemeente Den Haag werk ik aan een ontwikkeltraject om controlfunctie van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten (SZW) te verbeteren. Daarnaast werk ik bij de gemeente Amsterdam om de rapportage- en adviesfunctie van de financieel adviseurs te verbeteren. Deze opdrachten voer ik samen met een aantal D&D-collega’s uit. Daarnaast doe ik in het kader van mijn deeltijd promotie onderzoek naar de rolontwikkeling van de controller bij de rijkoverheid.

Waarom werk je voor D&D?

Ik wil elke dag het maximale uit mijzelf halen, ervaring opdoen in de controlfunctie bij verschillende publieke organisaties en samen met enthousiaste collega’s werken aan de ontwikkeling van D&D. D&D biedt mij de mogelijkheid om bij interessante organisaties opdrachten uit te voeren die passen in mijn leerbehoefte, zonder vooraf opgelegde prestatietargets te halen en ruimte voor ondernemerschap. Persoonlijke ontwikkeling staat voorop en het fenomeen continuous feedback staat centraal in de D&D-werkwijze. Wij zien feedback als een voorwaarde voor goed leren en inzicht te verkrijgen in je onbewuste vaardigheden en helpt te groeien. Daarom reflecteren we elk kwartaal op je eigen ontwikkeling waarbij feedback van de opdrachtgever en collega’s als input dient. Verder hebben we elk kwartaal een uitje en worden er sportieve activiteiten georganiseerd zoals golfles en doen we elk jaar mee aan de CPC-loop in Den Haag.

Wat heb je de afgelopen tijd bereikt?

Het afgelopen jaar heb ik in verschillende rollen aan uiteenlopende opdrachten bij de gemeente Den Haag en Amsterdam gewerkt, de opleiding tot Certified Public Controller aan de VU afgerond, mijn promotieonderzoek opgezet en samen met het team de organisatie ontwikkeld. Het leuke hiervan is dat ik theoretische inzichten kan opdoen en in de praktijk kan toepassen, verschillende organisaties kan vergelijken en kan leren van best practices.

Wat betekent het D&D-DNA voor jou?

Het D&D-DNA staat voor daadkracht, wendbaarheid en innovatie. Dat is wat ons bindt. Het betekent op een daadkrachtige wijze bij onze opdrachtgevers toegevoegde waarde creëren door duurzame resultaten te realiseren en opdrachtgevers verder te helpen. Voor de opdrachten die we aangaan, geldt dat we eigenaarschap nemen in het bereiken van de doelstellingen en met oprechte aandacht en vooral plezier werken. We proberen als organisatie wendbaar te zijn door op een pragmatische wijze aan vernieuwde oplossingen te werken.

Kun je iets vertellen over je collega’s?

Bij collega’s bij D&D zijn enthousiaste, bevlogen en ambitieuze professionals waar iedereen werkt aan zijn eigen ontwikkeling en samen toewerkt naar duurzaam resultaat in onze eigen organisatie, maar bovenal bij onze opdrachtgevers.

Als je als finance consultant bij D&D aan de slag gaat, wat staat je dan te wachten?

Een super mooie tijd waar je samen werkt aan opdrachten waar je volop wordt uitgedaagd, ervaring opdoet die bijdraagt aan jouw ontwikkeling waarvan jezelf bepaalt hoe het groeipad eruit moet zien en je optimaal gefacilieerd wordt in het bereiken van je eigen doelen en waarbij een gezonde balans is tussen D&D en privé.

Leave a Reply