Skip to main content

Recruitment Business Partner 

32-40 uur per week / Standplaats: Den Haag

Geloof jij dat een sterk werkgeversmerk onmisbaar is voor jouw recruitmentsucces en ben je klaar voor een zelfstandige rol waarin employer branding een belangrijk onderdeel is van je dagelijkse werkzaamheden? Daarnaast bepaal je als Recruitment Business Partner bij Derksen & Drolsbach ook de recruitmentstrategie en adviseer je je vacaturehouders. Zo help je ons de komende jaren groeien met gelijkgestemde collega’s die onze maatschappelijke drive delen.

Over Derksen & Drolsbach 

Bij Derksen & Drolsbach gaan we verder dan zakelijk succes. We streven naar een betere wereld. Als interim managers en adviseurs voor publieke en maatschappelijk gerichte organisaties in de Randstad, helpen we mensen en organisaties om het beste uit zichzelf te halen. Onze dienstverlening richt zich op organisatieverandering, bestuursadvies & public affairs, financieel leiderschap, digitale dienstverlening en leren & ontwikkelen.  

We geloven in ‘doing business as a force for good’ en zijn daarom B Corp gecertificeerd. Onze vier kernwaarden zijn de aandrijfmotor van onze organisatiecultuur. Wij werken met hart en hoofd, houden van aanpakken en doorpakken, zien de kracht van kwetsbaarheid en willen samen winnen. 

Werken als Recruitment Business Partner bij D&D 

De meest succesvolle nieuwe collega’s zijn degenen die zich herkennen en thuis voelen in onze cultuur en kernwaarden. Het versterken van ons werkgeversmerk is daarmee één van je belangrijkste verantwoordelijkheden als Recruitment Business Partner.  

Gelukkig barsten onze D&D’ers van de mooie verhalen die verteld mogen worden, jij bent de aanjager die ze daarbij helpt. Je inspireert en activeert je collega’s om samen met jou het ‘werken bij D&D-gevoel’ consistent naar buiten te brengen.  

Bij D&D ben jij de corporate recruiter die zich richt op de werving van alle D&D collega’s in vaste dienst, van consultants/interim managers tot functie op kantoor. Dat maakt je ook een belangrijke adviseur voor je vacaturehouders. Jij helpt hen de juiste wervingsbeslissingen te nemen en houdt ze op de hoogte van relevante ontwikkelingen in employer branding, beschikbare technologie en de arbeidsmarkt.   

In je dagelijkse werkzaamheden ga je verder aan de slag met:  

 • Het begeleiden van kandidaten in het recruitmentproces en voeren van sollicitatiegesprekken.  
 • Employer Branding: Je schrijft vacatureteksten, LinkedIn posts en andere content en helpt collega’s hier ook bij.  
 • Het inventariseren van de wervingsbehoefte per team en het ontwikkelen van een strategie waarmee we nu en in de toekomst de juiste mensen aantrekken.  
 • Het zoeken en benaderen van potentiële D&D’ers met bijvoorbeeld onze LinkedIn Recruiter Seat om zo een waardevolle en betrokken talentpool te bouwen.  
 • Of het nu een leuk kaartje, speciale winactie of event is: jij houdt onze referral regeling top of mind bij D&D-collega’s.  
 • Je rapporteert op basis van beschikbare recruitmentdata en bedenkt creatieve oplossingen om onze wervingsstrategieën en –processen nog beter te maken.  
 • Je initieert en neemt deel aan (netwerk)bijeenkomsten, kennissessies, evenementen en andere contactmomenten met als doel potentiële collega’s te werven en ons werkgeversmerk te versterken.  
 • We zien onze kernwaarden als kompas bij het nemen van de juiste beslissingen. Vanuit jouw rol zorg je voor een kandidaat-beleving die helemaal past bij deze kernwaarden.  

Zo faciliteren we jouw groei en werkplezier: 

Om je maximaal te ondersteunen in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en werkplezier, bieden wij jou:  

 • Een hybride werkomgeving, waarbij je deels vanuit ons kantoor in Den Haag werkt en deels vanuit huis. 
 • Toegang tot onze academie en trainingen, aangevuld met een ongelimiteerd ontwikkelbudget voor het volgen van opleidingen, trainingen en het bijwonen van recruitmentevents. 
 • Een startsalaris tussen de € 4500 en € 5500 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. 
 • Je kiest voor D&D omdat je samen met je collega’s maatschappelijke impact wilt maken. Je variabele beloning wordt dan ook bepaald door teamsucces in plaats van individuele targets.  
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden met volop keuzevrijheid. Denk hierbij aan een reiskostenvergoeding, 25 vakantiedagen met de mogelijkheid om bij te kopen, een goede pensioenregeling, uitstekende arbeidsongeschiktheidsverzekering en ruime onkostenvergoeding. 
 • Direct een vast contract.  
 • Laptop en telefoon met abonnement. 
 • Een Great Place to Work! We staan in de Best Workplaces top 5 voor small companies en daar zijn we onwijs trots op.  
 • En niet te vergeten: collega’s die ook buiten werktijd mooie herinneringen willen maken. Of het nu vrijwilligerswerk is, een hardloopwedstrijd of gezellige borrel: we doen het samen. 

Wat vragen wij van jou?  

Wij D&D’ers vinden elkaar in onze maatschappelijke betrokkenheid en drang naar persoonlijke groei.  

We zijn daadkrachtig, innovatief en soms een tikkeltje eigenwijs, wat ons tot gewaardeerde adviseurs maakt voor onze publieke en maatschappelijk gerichte klantenkring. Onze kernwaarden zijn leidend in onze keuzes, dus we vinden het belangrijk dat je jezelf hierin herkent. 

Daarnaast vragen we van je:  

 • HBO/WO werk- en denkniveau   
 • 5+ jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als Corporate Recruiter of Bureau Recruiter   
 • Bewezen ervaring met het werven van hoogopgeleide specialisten  
 • Kennis van of affiniteit met de publieke sector, bij voorkeur in de rijks- of lokale overheid   

Zie jij een match?  

Wil jij een betekenisvolle rol spelen bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en bijdragen aan de groei van Derksen & Drolsbach? Stuur dan je cv naar Wendy van Wijngaarden, Recruiter a.i. wendy@derksendrolsbach.nl of bel Wendy op 06-15968943. Heb je vragen of wil je vrijblijvend kennis maken? Ook daarvoor kun je terecht bij Wendy.