Skip to main content

Consultant Finance & Control 

36-40 uur per week / Standplaats: Den Haag

Hoe zou het zijn als dankzij jouw inzet publieke middelen slimmer en duurzamer geïnvesteerd worden? Als consultant financiën en control bij Derksen & Drolsbach adviseer je publieke en maatschappelijke instellingen op het gebied van financial en business controlling en bedrijfsvoering. Écht impact maken doe je hier: je adviseert over miljardenbegrotingen die direct effect hebben op grote groepen mensen. Door de veelzijdigheid van opdrachten over de volle breedte van de publieke sector wordt het nooit saai. Je leert in nieuwe omgevingen en in steeds verschillende rollen het beste uit jezelf en collega’s te halen.  

Over Derksen & Drolsbach 

Bij Derksen & Drolsbach gaan we verder dan zakelijk succes. We streven naar een betere wereld. Als interim managers en adviseurs voor publieke en maatschappelijk gerichte organisaties in de Randstad, helpen we mensen en organisaties om het beste uit zichzelf te halen. Onze dienstverlening richt zich op organisatieverandering, bestuursadvies & public affairs, financieel leiderschap, digitale dienstverlening en leren & ontwikkelen.  

We geloven in ‘doing business as a force for good’ en zijn daarom B Corp gecertificeerd. Onze vier kernwaarden zijn de aandrijfmotor van onze organisatiecultuur. Wij werken met hart en hoofd, houden van aanpakken en doorpakken, zien de kracht van kwetsbaarheid en willen samen winnen. 

Jouw werkzaamheden als Consultant Finance & Control  

Werken bij Derksen en Drolsbach betekent een snelkookpan voor jouw persoonlijke en inhoudelijke groei, mét maatschappelijke impact. Als interim consultant werk je zelfstandig aan vraagstukken binnen verschillende organisaties, maar je staat er nooit alleen voor. Elkaar helpen en zo samen successen behalen zit in ons DNA, dus in je D&D collega’s vind je ervaren sparringpartners die hun kennis graag met je delen. Zo leer je om in een nieuwe omgeving snel resultaat te laten zien en vertrouwen te wekken bij stakeholders van verschillende niveaus. 

Als D&D’er begrijp je dat cijfers pas tot leven komen wanneer je het verhaal erachter vertelt. Ongeacht je gesprekspartner, weet je zo de ander te overtuigen. Je helpt vooral (grote) gemeenten en uitvoeringsorganisaties van de Rijksoverheid, om hun maatschappelijke doelen te bereiken door verstandig gebruik van publieke middelen. 

Je krijgt opdrachten die aansluiten bij jouw ambities en ontwikkeling, waardoor je werk gevarieerd is en je snel groeit in de door jou gewenste richting. Je collega’s zijn bijvoorbeeld werkzaam als business controller, teamleider van een financieel team, afdelingsmanager, projectleider van de implementatie van een financieel systeem en adviseur in een verandertraject.  

Zo faciliteren we jouw groei en werkplezier: 

Om je maximaal te ondersteunen in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en werkplezier, bieden wij jou: 

  •  Een startsalaris tussen de € 3500 en € 5500 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek  
  • Een zelfstandige rol met veel vrijheid, ondernemerschap en doorgroeimogelijkheden, zowel in het verbreden of verdiepen van je expertise. 
  • Naast onze eigen academie en trainingen heb je een ongelimiteerd ontwikkelbudget. Het belangrijkste hierbij is dat het jouw persoonlijke doelen dient.  
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden met volop keuzevrijheid. Denk hierbij aan een mobiliteitsvergoeding of leaseauto, 25 vakantiedagen met de mogelijkheid om bij te kopen, een goede pensioenregeling, een uitstekende arbeidsongeschiktheidsverzekering en ruime onkostenvergoeding. 
  • Direct een vast contract.  
  • Laptop en telefoon met abonnement. 
  • Een Great Place to Work! We staan in de Best Workplaces top 5 voor small companies en daar zijn we onwijs trots op.  
  • En niet te vergeten: collega’s die ook buiten werktijd mooie herinneringen willen maken. Of het nu vrijwilligerswerk is, een hardloopwedstrijd, wintersport of gezellige borrel: we doen het graag samen. 

Wat vragen wij van jou?  

Wij D&D’ers vinden elkaar in onze maatschappelijke betrokkenheid en drang naar persoonlijke groei.  

We zijn daadkrachtig, innovatief en soms een tikkeltje eigenwijs, wat ons tot gewaardeerde adviseurs maakt voor onze publieke en maatschappelijk gerichte klantenkring. Onze kernwaarden zijn leidend in onze keuzes, dus we vinden het belangrijk dat je jezelf hierin herkent. 

Vaardigheden zijn er om te ontwikkelen en sectorervaring ga je bij ons sowieso opdoen. Als jij je herkent in de beschrijving hierboven, dan vragen we verder twee dingen van je: 

  • Een afgeronde WO-studie 
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een financiële omgeving 

Over coaching en begeleiding in je werkzaamheden hoef je je trouwens geen zorgen te maken: We hebben met z’n allen ontzettend veel kennis en ervaring in huis en het is onze natuur om die met je te delen. 

En is je interesse breder dan financiën en control? Binnen ons team Financieel Leiderschap en Innovatie (FL&I) kun je meewerken aan vraagstukken rondom digitalisering en procesoptimalisatie. Daarnaast komt samenwerken met één van de andere teams ook regelmatig voor. 

Zie jij een match?  

Direct reageren? Stuur dan je cv naar onze recruiter IJsbrand Olthof (ijsbrand@derksendrolsbach.nl of bel IJsbrand op 06-41512648).   

Heb je vragen over de functie-inhoud of het team? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen met Leontien Schuiling, aanvoerder van team FL&I op 06-18304627, leontien@derksendrolsbach.nl).