Skip to main content

Senior Business Manager Publieke Sector 

32-40 uur per week / Standplaats: Den Haag

Stel je voor dat jouw commerciële talent tientallen collega’s in staat stelt om een positieve impact te hebben op de maatschappij. Als Business Manager bij Derksen & Drolsbach, is dat precies wat je gaat doen. Je versterkt onze relaties met de grootste publieke en maatschappelijke instellingen van Nederland, waardoor onze consultants hen kunnen helpen bij het ontwikkelen van duurzaam beleid dat echt werkt. 

Over Derksen & Drolsbach  

Bij Derksen & Drolsbach gaan we verder dan zakelijk succes. We streven naar een betere wereld. Als interim managers en adviseurs voor publieke en maatschappelijk gerichte organisaties in de Randstad, geloven we in de kracht van mensen en organisaties om het beste in zichzelf naar boven te halen. Onze dienstverlening richt zich op organisatieverandering, bestuursadvies & public affairs, financieel leiderschap, digitale dienstverlening en leren & ontwikkelen.  

We geloven in ‘doing business as a force for good’ en zijn daarom B Corp gecertificeerd. Onze vier kernwaarden zijn de aandrijfmotor van onze organisatiecultuur. Wij werken met hart en hoofd, houden van aanpakken en doorpakken, zien de kracht van kwetsbaarheid en willen samen winnen. 

Business Manager: een nieuwe rol binnen D&D 

Als Senior Business Manager binnen ons bedrijf vervul je een nieuwe en invloedrijke rol. Je hebt de vrijheid om onze relatiemanagement-strategie en business development vorm te geven en uit te voeren. Voor ons betekent relatiemanagement dat we mensen en organisaties helpen om het beste uit zichzelf te halen. Onze sterke klantrelaties zijn de sleutel tot ons succes, en als Senior Business Manager is jouw visie en bijdrage van onschatbare waarde voor onze groei. 

Team- en organisatiesucces vinden we belangrijker dan persoonlijk succes. Je zult merken dat jouw missie wordt ondersteund door collega’s die echte teamspelers zijn en uitgebreide ervaring hebben binnen publieke en maatschappelijke organisaties. 

Wat kun je verwachten van deze rol? 

 • Als accountmanager en vertegenwoordiger van onze raamovereenkomsten, versterk en verdiep je onze klantrelaties met bijvoorbeeld G4-gemeenten en grote uitvoeringsorganisaties van de Rijksoverheid. Je zorgt dat hun behoeften juist worden ingevuld en ziet daarbij steeds nieuwe kansen om onze dienstverlening uit te breiden en waarde toe te voegen. 
 • Samen met onze resourcemanager zorg je voor een naadloze match tussen vraag en aanbod, waarbij je het hele proces van aanvraag tot gunning bewaakt. Daarnaast bouw je duurzame relaties op met zzp’ers die op opdrachten bij klanten werken.  
 • Je adviseert en faciliteert je collega’s, zoals onze managing consultants, bij het behalen van hun commerciële doelstellingen, gebaseerd op onze relatiemanagementstrategie. Samen creëren en vieren wij onze successen. 

Zo faciliteren we jouw groei en werkplezier: 

Om je maximaal te ondersteunen in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en werkplezier, bieden wij jou:  

 • Een zelfstandige rol met veel vrijheid, ondernemerschap en doorgroeimogelijkheden naar een commercieel eindverantwoordelijke rol (Business Director/CCO). 
 • Naast onze eigen academie en trainingen heb je een ongelimiteerd ontwikkelbudget. Het belangrijkste hierbij is dat het jouw persoonlijke doelen dient.  
 • Een startsalaris tussen de € 5250 en € 6750 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek.
 • Je kiest voor D&D omdat je samen met je collega’s maatschappelijke impact wilt maken. Je variabele beloning wordt dan ook bepaald door teamsucces in plaats van individuele targets. 
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden met volop keuzevrijheid. Denk hierbij aan een mobiliteitsvergoeding of leaseauto, 25 vakantiedagen met de mogelijkheid om bij te kopen, een goede pensioenregeling, uitstekende arbeidsongeschiktheidsverzekering en ruime onkostenvergoeding.
 • Direct een vast contract. 
 • Laptop en telefoon met abonnement.
 • Een Great Place to Work! We staan in de Best Workplaces top 5 voor small companies en daar zijn we onwijs trots op.  
 • En niet te vergeten: collega’s die ook buiten werktijd mooie herinneringen willen maken. Of het nu vrijwilligerswerk is, een hardloopwedstrijd of gezellige borrel: we doen het samen. 

Wat vragen wij van jou?  

Wij D&D’ers vinden elkaar in onze maatschappelijke betrokkenheid en drang naar persoonlijke groei.  

We zijn daadkrachtig, innovatief en soms een tikkeltje eigenwijs, wat ons tot gewaardeerde adviseurs maakt voor onze publieke en maatschappelijk gerichte klantenkring. Onze kernwaarden zijn leidend in onze keuzes, dus we vinden het belangrijk dat je jezelf hierin herkent. 

Daarnaast vragen we van je: 

 • Kennis van of affiniteit met de publieke sector, bij voorkeur in de rijks- en/of lokale overheid  
 • HBO+/WO werk- en denkniveau 
 • 5+ jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld:  
  • Ervaring op senior niveau in de interim management of consultancy branche  
  • Ervaring in accountmanagement en business development voor grote klanten

Zie jij een match?  

Direct reageren? Stuur dan je cv naar onze recruiter IJsbrand Olthof (ijsbrand@derksendrolsbach.nl of bel IJsbrand op 06-41512648).   

Heb je vragen over de functie inhoud of het team? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen met Hugo Drolsbach op 06-24925849, hugo@derksendrolsbach.nl).