Renate Schroevers

Mijn nieuwsgierigheid en observatievermogen gebruik ik om mensen te verbinden langs de lijn van de inhoud. Ik aard eenvoudig in uiteenlopende contexten: van de besluitvormingstafel, naar het hart van de operatie, van de krioelende straten in New Delhi naar grote hoogtes in Patagonië.

Voorbeelden: organisatie-ontwerp voor de gebundelde bedrijfsvoering, opzetten van een programmaorganisatie, voorbereiden en begeleiden van reorganisaties, interim management in transitieperiodes en trekken in de Himalaya naar 5000meter hoogte.

Iedere organisatie is uniek en beschouw ik als een organisme dat continu in beweging is. Een ‘organisme’ omdat een organisatie betekenis krijgt door haar mensen, hun onderlinge verbondenheid en de interactie met de omgeving. Organisatievraagstukken en veranderopgaven boeien me daarom mateloos. Mijn natuurlijke krachten als omgevings- en interpersoonlijke sensitiviteit komen daarbij goed van pas. Maar het begint voor mij met een toekomstplaatje, overzicht en inzicht wat de beste richting is voor alle betrokkenen.

Zeven jaar heb ik voor de lokale overheid gewerkt voordat ik de overstap maakte naar Derksen & Drolsbach. Mijn hart voor de publieke zaak blijft me vergezellen. In de rol van interim manager, projectleider en adviseur heb ik ervaring opgedaan op het gebied van organisatieverandering en vernieuwing van de (financiële) bedrijfsvoering. Deze lijn van ontwikkelen en bouwen zet ik graag door bij andere organisaties om toegevoegde waarde te creëren voor klanten.

Kennis maken onder het genot van een kop koffie doe ik graag of bekijk eerst nog m’n CV op LinkedIn. Nieuwsgierig naar mijn collega’s, klik door naar deze pagina.