Paul Beemsterboer

Ik ben nieuwsgierig, empatisch, verbindend én tegelijk gewoon een nuchtere West-Friese professional die altijd zoekt naar verbetering. Ik vind het leuk én belangrijk om te werken voor organisaties met een maatschappelijke opgave, waarbij ik mijn uitgebreide ervaring als financial kan inzetten als betrouwbare sparring partner met oog voor de menselijke kant.

Ik werk sinds 2000 en heb ervaring bij zowel (grote) commerciële bedrijven als publieke organisaties: als financieel adviseur in het salesteam dat bekende chocolade aan de man brengt, als costcontroller in een snel groeiend farmaceutisch bedrijf (met drie geweldige jaren in Berlijn), als adviseur bedrijfsvoering in het sociale domein en bijvoorbeeld als concerncontroller bij een groot ZBO. Ik heb de laatste jaren, naast mijn meer conventionele werk als controller, veel plezier en energie gehaald door ook als trainer/begeleider bezig te zijn op het gebied van gedrag en leiderschap. Deze aspecten wil ik ook verder ontwikkelen.

Ik kan zo heel praktisch, gestructureerd werken en aanpakken om een deadline te halen en vind het ook mooi om na te denken over processen, structuren en verbinding. Ik geloof dat cultuur en gedrag minstens zo belangrijk zijn als de structuren die de context bepalen. Bij het opzetten van een planning & control cyclus bijvoorbeeld, richt ik me daarom niet alleen op financieel budget en realisatie, of kalender en templates, maar nadrukkelijk ook op het brede, goede sturingsgesprek tussen verantwoordelijke budgethouder en RvB/directie.

In mijn vrije tijd besteed ik in de eerste plaats tijd aan mijn gezin met twee jonge zonen. Verder speel ik als paukenist in een symfonie-orkest, naast de inspanning en concentratie geniet ik tegelijk van de prachtige muziek. Tenslotte ben ik sinds enkele jaren bezig met Aikido, een hele mooie sport, krijgskunst en filosofie.