Lars de Groot

Als bestuurskundige met een specialisme in Publiek Management heb ik de afgelopen jaren geleden brede ervaring opgedaan binnen de Rijksoverheid. Daarbij heb ik op diverse lagen binnen het Rijk, van de ambtelijke/politieke top tot de uitvoering, ervaring opgedaan. Dit komt door mijn interesses en kennis in verschillende disciplines, zoals politiek-bestuurlijk, public finance &control en management. Nu wil ik deze kennis vanuit D&D inzetten om de publieke taak verder te verbeteren.

En wat breng ik nog meer mee? Als geboren netwerker en verbinder breng ik graag mensen samen om complexe problemen te tackelen, daaruit komt ook mijn overtuiging dat met een goed team alles mogelijk is. Ik ben daarnaast een doorpakker en pragmatist, oplossingen zijn volgens mij altijd te vinden. Tot slot neem ik altijd een goede dosis Twentse nuchterheid en gezelligheid mee.

Buiten het werk om woon en leef ik in Amsterdam, zonder kat of hond maar wel met een huisgenoot. Om de negatieve aspecten van 40 uur per week achter het bureau of aan een vergadertafel te zitten te compenseren poog ik twee tot drie keer per week aan fitnessen, bootcampen of crossfitten. Daarnaast, zo vaak als de planning het toelaat, pak ik samen met mijn broertje een thuiswedstrijd van Heracles Almelo mee en ben ik wel eens te vinden in een gezellig kroegje in Amsterdam, Den Haag of Utrecht.