Wij zijn

Derksen en Drolsbach (D&D), een jong bedrijf dat bloeit en dus volop in ontwikkeling is. Ons team bestaat uit interim-managers en adviseurs met uiteenlopende expertises, achtergronden en persoonlijkheden. Wat ons uniek maakt? We give a damn! Verbonden met de wereld om ons heen, zetten wij ons vol enthousiasme in om maatschappelijk het verschil te maken. Een D&D’er is toegankelijk, denkt graag met je mee en heeft gevoel voor humor.

Great Place to Work ®

Een plek waar je je thuis voelt en waar je ertoe doet. We zijn een trotse Great-Place-to Work en een hecht collectief dat zich inzet voor mens en maatschappij. Kies je voor D&D, dan kies je voor ontwikkeling en groei. Onze inzet op jouw persoonlijke doelen met reflectie en feedback, vullen we aan met opleidingen, trainingen, coaching, (opdracht)begeleiding en intervisie. Ons motto: Wees je maximale zelf!

Great Place To Work Culture Audit D&D 2022

Wij zien

Jouw talent. We begeleiden je om de beste versie van jezelf en voor anderen te zijn. In reflectie- en feedbackgesprekken besteden we aandacht aan je ontwikkeling, hierbij staan jouw persoonlijke doelen en werkgeluk centraal. We zijn ervan overtuigd dat jij het best tot je recht komt als je wordt gewaardeerd om wie je bent. Bij ons krijgen jouw drive en ambitie alle ruimte. Ons vertrekpunt, dat ben jij!

Wij zoeken

Het D&D DNA. Authentieke mensen met een intrinsieke drive om het verschil te maken. D&D-ers zijn daadkrachtig, wendbaar en innovatief en soms een beetje eigenwijs en tegendraads. D&D-ers hebben een passie voor hun vakgebied en werken met veel plezier voor publieke- en maatschappelijk gerichte organisaties. D&D-ers zijn WO geschoold en hebben minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

Office Manager

Wij werken

Met korte lijntjes. D&D is georganiseerd als een zwerm vogels: gelijkwaardig en in verbinding met elkaar. We werken in teams gericht op: Interim Management, Leren en Ontwikkelen, Financieel leiderschap en Innovatie, en Partner in Publiek Leiderschap. In strategische projecten werken we met elkaar aan de verdere groei en bloei van D&D. In maatschappelijke projecten zetten we ons in voor mensen die een beetje hulp kunnen gebruiken, zoals mensen met inkomens-en schuldenproblematiek.
En tijdens onze vaste kwartaal-uitjes beleven we veel plezier met elkaar.

Onze mensen, de D&D’ers

Maak kennis met ons team, een groep ervaren interim-managers en adviseurs met uiteenlopende expertises en achtergronden. D&D’ers kijken vooruit en denken actief met je mee. Ze zijn toegankelijk en hebben een goed gevoel voor humor. Verbonden met de wereld om hen heen, zitten ze stuk voor stuk vol enthousiasme om maatschappelijk het verschil te maken. Wil je onze D&D’ers beter leren kennen? Klik dan op één van de foto’s hieronder.

Babs Randsdorp

Amsterdam en Rotterdam, de twee steden waarin ik leef en woon, staan symbool voor hoe ik mijn leven leid. Ik combineer graag the best of both worlds, in dit geval het ruige van een havenstad en de grandeur van een hoofdstad. En juist tussen die verschillende ‘werelden’ zoek ik naar de gemeenschappelijkheid.

Dat is ook wat ik doe in mijn werk. Ik ben altijd op zoek naar de gemene deler, daar waar personen of zaken elkaar raken, om vanuit daar samen verder te werken. Ik geloof in het behouden van eigenheid en ben onafhankelijk in denken en doen, maar niet zonder verbinding met de mensen om mij heen. Professioneel word ik getypeerd als open, gemakkelijk communicerend, adaptief, analytisch, strategisch opererend en bestuurlijk sensitief. Privé houd ik ervan zo nu en dan het avontuur aan te gaan. Stedentripjes naar Europese steden en daar samen met mijn partner toprestaurants bezoeken vind ik heerlijk, maar mijn ‘reishart’ gaat écht sneller kloppen van een maand reizen door Iran of het beklimmen van de Kilimanjaro. Nieuwsgierig als ik ben naar andere culturen, gebruiken, verhalen en invalshoeken.

Mijn huidige opdracht: strategisch financieel adviseur voor het sociaal domein binnen een G4 gemeente.

Ik ben een bestuurskundige met hart voor de publieke sector en heb ruime ervaring als adviseur en manager bij de Rijksoverheid en op gemeentelijk niveau op gebied van financiën, control en bedrijfsvoering. De rode draad in al mijn functies is een bijdrage leveren aan ontwikkeling en verandering. Bijvoorbeeld op afdelingsniveau om de advisering en dienstverlening van het hele team beter en scherper vorm te geven of juist persoonlijk, zoals een medewerker tot nieuwe inzichten laten komen en ondersteunen daarop te handelen.

Bij het Rijksvastgoedbedrijf, destijds net ontstaan vanuit een fusie, heb ik van vijf teams op meerdere locaties en werkend in drie verschillende financiële systemen een goed samenwerkende, efficiënte en afgeslankte sectie gemaakt klaar voor de toekomst. Eén van de succesfactoren in dat traject was oog hebben voor de verschillende culturen en gevoeligheden die komen kijken bij een fusie en daarin zoeken naar hetgeen alle medewerkers verbindt. In dit soort opdrachten ben ik op mijn best, een manager die het verschil kan maken, voor de organisatie én de medewerkers.

Ben je nieuwsgierig geworden? Meer informatie is te vinden op mijn LinkedIn pagina. En, zin om een keer verder te praten onder het genot van een koffie? Neem contact met me op.

Bob Dijkgraaf

Mijn motivatie haal ik uit verbeteren van prestaties. Niet alleen vaststellen dat er dingen misgaan, maar vooral kijken hoe het beter kan en wat daarvoor nodig is. Ik heb een sterke motivatie om werkprocessen te verbeteren. Werkt iets niet goed, probeer het anders. Ik haal mijn werkplezier uit samenwerken met collega’s. Het geeft me voldoening als we gezamenlijk constateren dat de situatie nu beter is dan die was. ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Verbinden, faciliteren en motiveren zijn mijn manier om samen te werken.

Het grootste deel van mijn loopbaan heb ik bij de Rijksoverheid gewerkt. Mijn hart ligt bij de uitvoering. In de uitvoering ligt de sleutel tot succes om doelstellingen echt te bereiken. In mijn laatste baan als leidinggevende heb ik met het team hele mooie resultaten geboekt door samen in kaart te brengen wat we willen verbeteren en daar stapsgewijs naar toe te werken. Het heeft heel veel opgeleverd, zoals beter inzicht en begrip in elkaars werk, betere prestaties en productiviteit en natuurlijk werkplezier.

Na diverse functies als controller en manager waren er voldoende mogelijkheden binnen het Rijk. Maar er is zoveel meer te leren, te doen en te ontdekken. Die nieuwsgierigheid heeft me uiteindelijk bij D&D gebracht. De kernwaarden van D&D (wendbaarheid, waardecreatie en werkgeluk) spreken mij aan. Ik houd van afwisseling, vind het leuk om nieuwe ervaringen op te doen en dat mag best buiten mijn ‘comfortzone’ liggen. Bij D&D wil ik mijn ervaring inzetten verschillende opdrachten te doen, uiteenlopend van interim management tot opdrachten met een verbetercomponent.

Verbeteren klinkt eenvoudig, maar het is vaak niet makkelijk. Het vraagt om focus op het doel en vasthoudendheid. Misschien dat er daarom zoveel duursporters bij D&D werken. Mijn liefde ligt bij de fiets en dan bij voorkeur in berg- of heuvelachtig landschap. De tocht is soms zwaar met een lekke band als tegenslag, maar wat geeft het toch een voldoening om de top te bereiken.

Kan ik iets voor je betekenen, dan nodig ik je uit om contact op te nemen. Wie weet werken we dan binnenkort samen.

Bram Kouwenhoven

Elke dag probeer ik een positief verschil te maken.

Huidige opdracht: Projectleider duurzaamheid ZBO.

Als partner van een bestuurder haal ik graag het beste uit een organisatie. Het liefste doe ik dat door vragen te stellen en te prikkelen. Wanneer de mouwen moeten worden opgestroopt ben ik daar ook niet vies van. Graag ben ik zowel strateeg als klusjesman.

Veel van mijn huidige leven is ontstaan tijdens mijn studententijd. Niet alleen heb ik daar mijn vrouw ontmoet maar ook in mijn studies Bestuurskunde en Filosofie herken ik mijn huidige maatschappelijke betrokkenheid en mijn voorliefde voor grote denkers. Vanuit mijn brede achtergrond en interesse vind ik het leuk om de verbinding te zoeken tussen uitvoering, bestuur, bedrijfsvoering en beleid. Zo verschillend hoeven die werelden niet te zijn. Hier mag overigens best bij gelachen worden; een scherpe analyse belangrijk maar het is de toon die de muziek maakt.

Voorbeelden: Als bestuursadviseur COA ben ik klankbord voor het bestuur en inhoudelijk betrokken bij enkele grote thema’s. Als directieadviseur bij de Gemeente Den Haag ben ik als partner van een directeur betrokken geweest bij grote (meerjarige) reorganisatie en een veelvoud aan SZW inhoudelijke ontwikkelingen.

Om in contact te komen mag je me altijd mailen of check mijn Linked-In.

Dabbert Doornbosch

Mensgerichte analist en overtuigende autoriteit, af en toe te kritisch en koppig (meestal is goed, goed genoeg). Zeer sterk in het pionieren met nieuwe uitdagingen en het verbinden van de diversiteit aan mensen, inhoud en vakgebieden.

Ik ben niet te vatten in één specialistische rol en beperk mij niet tot één vakgebied. Ik ben een breed inzetbare professional, wél met sterke affiniteit voor digitalisering en informatievoorziening. Ik studeerde rechten en bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Leiden en ben afgestudeerd in internationaal publieksrecht. Daarna heb ik tien jaar ervaring opgedaan bij één van de grote vier gemeenten, waar ik verschillende functies en rollen heb vervuld op gebied van digitalisering, informatievoorziening, publieke dienstverlening en bedrijfsvoering.

Mijn kracht die ik in de jaren heb ontwikkeld, is samen te vatten in de rollen van intrapreneur, verbinder en trusted advisor. Vanuit een strategische blik zie ik welke (nieuwe) paden een organisatie dient te bewandelen en pionier ik als intrapreneur met het zetten van de eerste stappen. Als verbinder ben ik de vertaler tussen het bestuur en de ambtelijke organisatie, tussen beleid en uitvoering, strategie en executie en business en ICT. Als trusted advisor hebben bestuurders, directeuren en CIO’s aan mij een bestuurlijk sensitieve partner die snel en kernachtig hen van advies kan dienen. Een mensgerichte aanpak staat in mijn werk centraal, waarin de relatie én inhoud samen leidend zijn.

Ik kan meerdere rollen vervullen zoals strateeg, adviseur, analist, kwartiermaker, CIO/IV-manager, programma- en projectmanager. Resultaten die opdrachtgevers zonder omkijken aan mij kunnen overlaten is de totstandkoming van visies, strategieën, beleidsplannen, programmaplannen en andere (strategische) adviezen. Waarbij in mijn aanpak het schrijfwerk pas op het eind komt en het betrekken van de juiste mensen bij de planvorming het succesbepalende startpunt vormt.

Bij Derksen & Drolsbach (D&D) heb ik alle ruimte en ondersteuning om mij verder te ontwikkelen en vanuit mijn (inhoudelijke) overtuiging impact te maken voor onze opdrachtgevers in het publieke domein. Door het opdoen van brede ervaring en kennis in de publieke sector, verwacht ik met mijn sterke competenties (uit ODC-meting) als mensgerichte analist (omgevingssensitief, interpersoonlijk sensitief, structureren en onderzoeken) en overtuigende autoriteit (visie, overtuigingskracht, delegerend leidinggeven en autonoom) nieuwe inzichten op te doen en te kunnen toepassen in mijn opdrachten. Daarmee streef ik naar meer publieke waarde met het onderwerp digitalisering voor de overheid en samenleving.

Wil je meer over mij en D&D weten of wil je kennisdelen over gezamenlijke professionele interesses? Neem gerust contact op.

Eline Rats

Ellis Bulk

Een treffende tekst over jezelf en dan ook nog origineel proberen te zijn… Ik geef het maar gewoon in alle eerlijkheid toe: dat valt niet mee.

En dat zegt natuurlijk gelijk iets over mij. Naast het geven van een goed advies, hecht ik eraan om samen te werken in een open en eerlijke sfeer. Waar ruimte is om samen te lachen, gevoel te uiten en elkaar op waanzinnig goede ideeën te brengen.

Ook buiten werktijd maak ik ruimte voor frisse ideeën. Op onze hobby boerderij geniet ik samen met man en kinderen intens van het buitenleven en op en rondom het water zijn. Daarnaast blijven we ons huis en onze plek steeds mooier maken.

Met een buitengewone interesse voor mensen, teams, organisaties en het functioneren daarvan werk ik het liefst in een omgeving waar niet alles vanzelf gaat. In eerdere banen heb ik ervaring opgedaan op het snijvlak van beleid, uitvoering en politiek. Mijn werk doe ik vriendelijk vasthoudend en ik gedij goed in een hectische omgeving.

Maakt dit nieuwsgierig? Neem gerust contact met me op!

Elise Zandstra

Evelien Visscher

‘Fijn om met zo’n rasoptimist de dag te beginnen!’ – Zo typeerde mijn collega mij vanochtend tijdens onze ontbijtvergadering.

Na een studie Internationale Betrekkingen en een economische master, waarbij (het inrichten van) de samenleving en de omgeving centraal staat, was het voor mij duidelijk dat ik graag wil bijdragen aan de maatschappij vanuit publieke organisaties. En dat doe ik met veel plezier vanuit D&D!

Momenteel werk ik bij een grote stad als bestuursadviseur van de burgemeester. Ik vind het mooi een bestuurder te helpen zijn of haar team of organisatie te laten excelleren en draag hieraan bij door gevraagd en ongevraagd advies te geven, te fungeren als sparringpartner en door de juiste prioriteiten te stellen. Dat kan als bestuursadviseur, maar ook in andere ‘spin in het web’-functies. Ik werk resultaatgericht en het geeft mij voldoening om oplossingen en risico’s in kaart te brengen.

Mijn achtergrond en ervaring zijn te vinden op mijn LinkedIn pagina. Ik kom graag in contact met je!

Frans Gruijthuijsen

Ik krijg energie van het oplossen van complexe vraagstukken. Door mijn analytisch vermogen weet ik in complexe omgevingen goed het overzicht te behouden. Hierdoor ben ik in staat om resultaten te boeken waarbij ik oog heb voor wat er al is, maar ook durf om een andere koers te varen indien dat gevraagd wordt. Resultaten boek je namelijk samen. Werk probeer ik altijd zo te organiseren dat het op het raakvlak ligt van wat medewerkers leuk vinden en waar ze goed in zijn, zodat zij de mogelijkheid hebben om uit te kunnen blinken!

Bij Derksen & Drolsbach wil ik mij verder ontwikkelen als manager én als mens. Ik ben goed in plannen en organiseren, en zet die capaciteiten graag in om bij te dragen aan het realiseren van de maatschappelijke doelstellingen van Nederland. Ik fungeer hierbij graag als verbinder tussen strategie en de operatie, om zo zorg te dragen dat we gezamenlijk de gemeenschappelijke doelen nastreven. Mijn expertise gebied ligt hierbij in Finance, Planning & Control en de brede bedrijfsvoering maar ik sta zeker open voor nieuwe werkvelden waarin ik mijzelf kan verbreden.

Zelf hecht ik waarde aan openheid en eerlijkheid. Niet lullen, maar poetsen zoals ze dat zeggen waar ik vandaan kom. Zullen we snel eens een bakkie doen?

Gerard Reinders

Resultaatgerichtheid met een mensgerichte aanpak.

Als econoom met specialisatie in geografie en politiek ben ik uitgegroeid tot een generalist. Hierdoor kan ik uitstekend schakelen tussen proces, inhoud en verschillende functieniveaus. Ik heb een multidisciplinaire en brede blik op de samenleving met oog voor het grotere plaatje en de mensen in mijn omgeving.

Betrouwbaarheid, structuur, organisatiekracht, inlevingsvermogen en rationeel en analytisch denken zijn mijn kernkwaliteiten. Hiermee heb ik als ervaren projectleider en managementadviseur vanuit maatschappelijke betrokkenheid al meerdere concrete resultaten geboekt in de publieke sector. Impact maken is wat mij drijft en daarbij zet ik graag een stapje extra. Ik ben stressbestendig en gedij uitstekend in een deadline gedreven omgeving.

Ik hou van dynamiek en ga graag uitdagingen aan door op zoek te gaan naar vernieuwende projecten en omgevingen. Dit houdt mij scherp en zorgt er voor dat ik mij continue kan blijven ontwikkelen. Ik ben sociaal, empathisch en heb een bedachtzame en onbevooroordeelde grondhouding, wat mij een echte teamplayer maakt.

Mijn interesses zijn breed en ik zit niet graag stil, en dat zet zich ook door in mijn vrije tijd. Ik kijk graag met een open blik naar de wereld en wil deze zoveel mogelijk verkennen. Daarnaast ga ik graag een stuk hardlopen of wielrennen, zoek ik gezelligheid op met vrienden en familie en ben ik maatschappelijk betrokken in de rol van vrijwilliger.

Meer informatie over mijn achtergrond en ervaring is te vinden op mijn LinkedIn pagina. Ik kom graag met je in contact en ben bereikbaar via onderstaande gegevens.

Guy Puylaert

Hiba Harakeh

Een enthousiast die graag structuur aanbrengt en de verbinding opzoekt.

Ik ben een energieke bedrijfskundige adviseur met een business control en juridische achtergrond, die de mens centraal stelt. Ik zoek naar het verhaal achter de cijfers en benader deze vanuit het menselijke aspect. Met mensen werken is iets waar ik veel energie van krijg. Verbinding maken is waar mijn kracht zit en met veel enthousiasme ga ik aan de slag.

Ik zoek de randen graag op, kijk breder naar het geheel, zie de dwarsverbanden en durf te zeggen wat nodig is. Ik kan snel een situatie analyseren en ben hands-on gericht. Ik geloof in (zelf)reflectie om een betere versie van jezelf te worden. Deze vertaling maak ik ook in het werk. De vraag die hier centraal staat is, of je de juiste dingen doet, of je tevreden bent, of dat iets anders kan. Ik hou van uitdagingen en veranderingen. Organisaties en mensen bewust maken en uit hun (dagelijkse) patronen halen, vind ik een interessant proces. Daarom werk ik graag mee aan organisatorische veranderingen/transities. Ik luister naar de ander, hoor wat er wordt gezegd en communiceer duidelijk wat er nodig is. Goede communicatie is key. Dat betekent verbinding zoeken, de juiste communicatielijnen uitzetten, netwerken, betrekken en terugkoppelingen geven.

Naast het werk speel ik graag voetbal en tennis. En, zodra de zon schijnt vind je mij ook wel eens op de motor en het strand.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over mij en het werk van D&D.

Hugo Drolsbach

Mensgerichte autoriteit, overtuigende analist, maar ook wel is een beetje eigenwijs en soms fanatiek.
Samengevat: Een mensgericht leider, die het toekomst plaatje ziet en ernaar handelt.

Belangrijkste drijfveer is het verbeteren van de prestaties van mensen en organisaties. Ik adviseer, verbind en realiseer zodat zij beter worden in wat ze doen. Energie haal ik uit het behalen van resultaten, maar dan wel duurzaam en altijd gericht op het neerzetten van een topprestatie. Persoonlijke ontwikkeling, groei en identificatie met mensen en organisaties beschouw ik hierbij als essentieel om (duurzaam) effectief te zijn. Als bedrijfskundige ben ik geïnteresseerd in veranderkundige vraagstukken en de continue zoektocht naar mogelijkheden om te verbeteren, te vernieuwen en te innoveren.

Door mijn omgeving word ik herkend als iemand die met de benodigde flexibiliteit en creativiteit zo recht mogelijk op zijn doel afgaat, maar dat altijd doet met oog voor de omgeving, vanuit een natuurlijke betrokkenheid bij en respect voor de ander. Vakmanschap, enthousiasme en dynamiek zorgen ervoor dat ik succesvolle relaties kan aangaan, waarbij hard werken, samenwerken, plezier en het wederzijds bereiken van de gewenste resultaten samengaan. Hier ligt mijn passie!

Mijn ambitie is om Derksen & Drolsbach B.V. (D&D) verder te ontwikkelen tot een ‘(consulting) firm of the future’. Dat doen we bij D&D met elkaar vanuit onze kernwaarden Daadkracht, Wendbaarheid en Innovatie en vanuit een missie die er echt toe doet: ’Be as YOU wish to seem’ met een ’maatschappelijke impact’!

IJsbrand Olthof

Mensgericht, nieuwsgierig en verbindend!

In mijn rol als Resource Manager werk ik graag samen om op praktische en oplossingsgerichte wijze het optimale resultaat te bereiken voor zowel mijn collega’s als voor onze klanten. Ik ben ervan overtuigd dat ieder individu beschikt over unieke competenties en talenten. Door deze kwaliteiten op juiste wijze in te zetten ontstaan productieve teams die bijdragen aan een succesvolle organisatie. Ik haal er dan ook veel energie uit om voor iedere organisatie op zoek te gaan naar de beste combinatie.

Ik ben betrokken, veelzijdig en houd van uitdagingen. Na mijn studententijd ben ik actief geweest in uiteenlopende branches: van horeca tot retail en van festival tot marketing, zowel in de VS als in Nederland. Door deze diverse rollen heb ik een goed beeld gekregen wat er speelt in de maatschappij op zowel internationaal, landelijk als lokaal niveau en weet ik deze kennis om te zetten in beleid.

Mijn brede maatschappelijke blik heeft ertoe geleid dat ik in mijn woonplaats Leiden sinds 2018 actief ben als gemeenteraadslid. Als woordvoerder Economie & Toerisme vind ik het een uitdaging om lokale economische ontwikkelingen in goede banen te leiden en te combineren met de grote uitdagingen op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en globalisering.

In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden of ga erop uit met mijn vriendin. We houden allebei van reizen, zowel in Nederland als ver daarbuiten. Daarnaast kijk ik graag naar sport, met voetbal en wielrennen als favoriet en sta ik regelmatig op de tennisbaan.

Wil je meer van mij weten? Stuur me een mail of kijk op mijn Linkedin pagina. Ik kom graag met je in contact!

Johan Poelman

Ik heb een fascinatie voor activiteiten die helpen om mensen binnen organisaties beter te laten presteren. Het is mijn ervaring dat het vinden van die activiteiten echt een vak is en helaas geen exacte wetenschap. Het is in die zin zoeken, proberen, leren en weer nieuwe dingen proberen. Door mijn bedrijfskundige en organisatie antropologische achtergrond zoek ik in mijn manier van werken de oplossingen aan de harde én de zachte kant. In de afgelopen jaren heb ik als organisatieadviseur in mijn opdrachten een brede inhoudelijke kennis opgebouwd en mij bezig gehouden met zowel strategische analyses als het oplossen van operationele uitdagingen.

Als interim professional ligt mijn ultieme drijfveer in het realiseren van inzichten in elementen die vaak nog te diffuus zijn voor opdrachtgevers, maar die wel impact hebben op hun prestaties. Er valt hierbij onder andere te denken aan financiële inzichten, weeffouten in het organisatiemodel, culturele issues of gedragspatronen die veranderingen blokkeren.

Naast mijn werk als organisatieadviseur geef ik ook graag les. In de rol van docent kan ik mijn passie voor leren en innovatieve werkvormen kwijt. Daarbij helpt het mij om theoretische kennis te verbinden met uitdagingen in mijn werk als consultant.

Buiten het werk geniet ik enorm van mijn gezin. Niets is in mijn ogen mooier dan jonge kinderen te zien (op)groeien. Daarnaast ben ik regelmatig kiteboardend op de Noordzee te vinden, blijf ik doorgaan met voetballen en loop ik graag hard. Tenslotte geniet ik enorm van lezen en het bezoeken van voorstellingen en optredens.

Karin van Buuren-Kuijpers

Energieke, creatieve, daadkrachtige doener! Ik breng verandering teweeg door mijn resultaatgerichte, analytische kant te combineren met een mensgerichte, verbindende kant.

Mijn grote nieuwsgierigheid zit ‘m in de vraag: ‘Hoe werkt het hier?’. Zelfs toen ik eens in het ziekenhuis lag, gingen daar mijn gesprekken met de verpleegkundigen over. Bij het antwoord op de vraag hoe het ergens werkt verwonder ik me graag en die verwondering grijp ik regelmatig aan als spiegel voor de organisatie.

Mijn creativiteit uit zich thuis bij het tekenen en knutselen met mijn kinderen, op het werk door het toepassen van creatieve werkvormen. Een vergadering nét even anders aanpakken dan men gewend is en het stellen van een ander type vragen is aan mij wel besteed. Prachtig wanneer ik zie dat er dan nieuwe inzichten, ideeën en dynamiek ontstaan.

Mijn kracht ligt in mijn open, doortastende houding waarmee ik opdrachtgevers, collega’s en medewerkers tegemoet treed. Ik houd ervan om medewerkers het beste uit zichzelf te laten halen en daarmee tegelijkertijd de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Dan ben ík mijn maximale zelf. Voldoening uit het werk haal ik wanneer ik samen met mijn omgeving plannen écht van het papier kan tillen, verbeteringen kan doorvoeren of beweging mag brengen in trajecten. Dat doe ik door heldere stappen te ondernemen richting doel.

In mijn bijna veertien jaar ervaring bij de Rijksoverheid heb ik bij meerdere ministeries op het kerndepartement mogen werken in verschillende functies. Op mijn best was ik op de onderwerpen waarbij ik de uitvoeringspraktijk en de politiek-bestuurlijke beleidspraktijk met elkaar kon verbinden. Bij de Defensie Materieel Organisatie (een uitvoeringsonderdeel van het ministerie van Defensie) kwam alles samen in de functie van leidinggevende/verandermanager. Toen wist ik het: ik wil meer (uitvoerings)organisaties helpen in hun organisatieontwikkeling en met hun veranderopgaven. En waar kan dat beter dan bij Derksen & Drolsbach? Precies!

In mijn vrije tijd lees ik graag biografieën, lees én kijk ik graag Scandinavische thrillers en speel ik graag escaperooms. Ook van buiten sporten krijg ik energie.

Wil je meer over me weten, check dan mijn LinkedIN. Of neem contact op via: karin@ derksendrolsbach.nl of bel 06-28924707

Kas Bahrami Tash

Lars de Groot

Als bestuurskundige met een specialisme in Publiek Management heb ik, voor mijn overstap naar D&D, ervaring opgedaan binnen de Rijksoverheid. Daarbij heb ik een kijkje in de keuken mogen hebben, van de ambtelijk/politieke top tot de uitvoering. Als generalist heb ik daar brede intresses opgedaan, zoals strategisch adviseren in het politiek-bestuurlijke speelveld, public finance en managementvraagstukken. Nu zet ik deze kennis vanuit D&D in om de publieke taak verder te verbeteren.

En wat breng ik nog meer mee? Als geboren netwerker en verbinder breng ik graag mensen samen om complexe problemen te tackelen, daaruit komt ook mijn overtuiging dat met een goed team alles mogelijk is. De maatschappelijke opgaven van morgen lossen we niet alleen op, dat moeten we met elkaar doen. Ik ben daarnaast een doorpakker en pragmatist, oplossingen zijn volgens mij altijd te vinden. Tot slot neem ik altijd een goede dosis Twentse nuchterheid en gezelligheid mee.

Buiten het werk om woon en leef ik in Amsterdam, waar ik ook met team Amsterdam van D&D buiten werk om leuke en gezellige momenten pak! Om de negatieve aspecten van 40 uur per week achter het bureau of aan een vergadertafel te zitten te compenseren poog ik twee tot drie keer per week aan fitnessen, bootcampen of crossfitten. Daarnaast, zo vaak als de planning het toelaat, pak ik samen met mijn broertje een thuiswedstrijd van Heracles Almelo mee en ben ik wel eens te vinden in een gezellig kroegje in Amsterdam, Den Haag of Utrecht.

Leontien Schuiling

…een route uitstippelen, het ritme vasthouden en vooral samen resultaten bereiken. Niet alleen in het werk maar ook tijdens een hardloopsessie.

Huidige opdracht: Programmamanager verbetering control functie G4 Gemeente

Gebruik mijn strategische visie en omgevingsmanagement. Met name lastige opdrachten in een complexe context tot een goed einde te brengen, geeft mij energie. Hoe verder we komen, hoe beter, maar wel beheerst en graag met wind in de rug!

Een team in zijn kracht zetten, een verandering inbedden in dagelijkse patronen, of een bestuurder ondersteunen in de realisatie van een strategie, zijn opdrachten waar ik graag een blokje voor omloop. Genieten van het onbekende; het is bij mij niet of – of, maar en – en. Ik zie de macht van de macht en daag graag de waarheid uit. Graag ga ik samen op zoek naar een alternatief als de context daarom vraagt.

In mijn werk heb ik net ‘t roer flink omgegooid; van ambtenaar met een vastomlijnd carrièreperspectief naar groeiend bedrijf in de consultancy. Dat is spannend maar voelt ook heel goed passend. Graag zet ik mijn ervaring met veranderprocessen, maar ook mijn daadkracht, creativiteit en oplossingsgerichtheid in bij verschillende opdrachtgevers.

Voorbeelden: Positieve besluitvorming over toekomstplan voor agentschap met aanvulling structurele financiële middelen; Een geslaagde implementatie van het nieuwe werken en een huisvestingsplan voor 3.000 medewerkers; Implementatie van sturingsrelaties binnen de driehoek eigenaar, opdrachtgever en opdrachtnemer.

Meer informatie over mij, mijn achtergrond en ervaring is te vinden op mijn LinkedIn en je kunt uiteraard ook altijd contact opnemen.

Lieke van Dillen

Enthousiaste en energieke verbinder die graag met anderen naar een doel toewerkt.

In mijn werk combineer ik inzichten uit een bestuurskundige master en een bachelor gericht op organisaties, cultuur en communicatie. Anderen zeggen dat ik snel verbanden zie en verbinding maak. Dat doe ik tussen mensen, inhoud en processen, maar ook tussen strategie en operatie. Energie haal ik uit relaties en uit het initiëren en ontwikkelen van iets nieuws.

Dit alles doe ik het liefst binnen publieke of maatschappelijke organisaties. Bijdragen aan de maatschappij zat er al vroeg in. Of dat nu als danstrainer, lid van commissies en besturen of carrièrecoach voor jongeren was. Met diezelfde drijfveer begon ik in 2017 bij de Rijksoverheid. Ik heb ervaring opgedaan in rollen als beleidsmedewerker, adviseur en projectleider. Voorbeelden van werkzaamheden zijn: het opstellen van een samenwerkingsconvenant tussen gemeenten en Rijk, adviseren over interbestuurlijke samenwerking, onderzoek doen naar de reorganisatie van de politieorganisatie en het begeleiden van diverse advies- en verandertrajecten bij gemeenten.

Bij al deze ervaringen dook ik graag in nieuwe organisaties. Waarom doen mensen de dingen die ze doen? In welke context doen ze dat? Wat gaat goed en wat kan beter? Door te observeren en kritische vragen te stellen ga ik graag in gesprek over (on)bewuste patronen. Daarvoor put ik ook uit gesprekstechnieken van een coachingsopleiding. Vanuit daar werk ik graag samen aan verandering en ontwikkeling. Ik geloof dat goede communicatie hierbij essentieel is om doelen te bereiken.

Door de jaren heen ben ik steeds meer bewogen naar organisatievraagstukken. In 2022 zette ik de stap naar D&D. Ik heb veel zin om me in te zetten voor verander- en ontwikkelopgaven in diverse organisaties, vanuit een bedrijf vol gedreven collega’s met aandacht voor persoonlijke groei. Graag draag ik hier ook bij aan diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie.

Buiten werktijd vind je mij op de tennisbaan of racefiets, speel ik spellen met vrienden of familie, en ben ik altijd te strikken om te dansen in een gezellige kroeg.

Meer weten over mij, mijn collega’s of D&D? Bekijk onze profielen of stuur een bericht. Ik kom graag met je in contact!

Lisa Warmenhoven

Vrienden en collega’s omschrijven mij als gedreven, leergierig en enthousiast. Mijn drijfveer: de wereld verbeteren. Wellicht iets té optimistisch. Ik wil in ieder geval graag sociale impact maken! Als Amsterdamse ben ik hiervoor bij Derksen & Drolsbach aan het juiste adres. Met mijn analytisch vermogen, oprechte nieuwsgierigheid en verbindende karakter bied ik als D&D consultant hét advies ter ondersteuning van bestuurders en directeuren.

Huidige opdracht: Directie secretaris ZBO.

Na cum laude de bachelor Bestuurskunde & Overheidsmanagement te hebben afgerond ben ik mij gaan specialiseren in International and European Governance aan de Universiteit van Leiden, met een focus op vrede, veiligheid en conflictgebieden. Ik heb een passie voor de publieke sector en zet mijzelf graag privé en als professional daarvoor in. Zo heb ik naast mijn werk en studie vanuit mijn woonkamer gewerkt aan de oprichting van een landelijke stichting om hoogopgeleide mensen met een arbeidsbeperking te ondersteunen in hun weg richting de arbeidsmarkt (ter voorbereiding op de participatiewet). Gedurende mijn periode bij de Rijksoverheid heb ervaring opgedaan in advies, beleid en secretarisrollen. Drie jaar heb ik gewerkt voor verschillende beleidsdirecties bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarnaast word ik blij van vraagstukken met een internationaal karakter. Zo reisde ik tijdens mijn master af naar Libanon, waar ik onderzoek deed naar de toegankelijkheid van formeel onderwijs voor Syrische vluchtelingenkinderen. En liep ik stage bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Jordanië, waar ik mij o.a. bezighield met economische ontwikkelingsvraagstukken en de Syrische vluchtelingenproblematiek. Ook in mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk van de wereld te zien, nieuwe ervaringen op te doen, nieuwe taal en culturen te leren kennen en lekker en veel (Arabische mezzes) te eten. In de avonduren en het weekend besteed ik tijd aan het leren van Levantijns Arabisch.

Ik ben maatschappelijk betrokken, een strategisch- en out-of-the-box denker en heb een echte hands-on-mentaliteit. Ik houd van overzicht en structuur aanbrengen en schakelen tussen proces en inhoud. Ik ben een echte spin in het web die de verbinding tussen bestuur, beleid en uitvoering legt. Ik ben resultaatgericht en een echte teamplayer, die graag samen het verschil maakt. Ik ben proactief, breed geïnteresseerd en soms een tikje perfectionistisch. Zo duik ik graag in nieuwe onderwerpen en probeer ik die dan zo snel mogelijk eigen te maken. Ik houd mij graag bezig met thema’s als veiligheid, migratie, integratie, duurzaamheid en gender gelijkheid.

Mijn vrije tijd besteed ik verder graag aan yoga, de sportschool, hockey en speciaal biertjes drinken in een hippe Amsterdamse tent. Mijn voornemen is om hardlopen weer aan dat lijstje toe te voegen, zodat ik tijdens hardloopwedstrijden mee kan rennen met het D&D team.

Specialisatie: bestuurs-/directieadviseur, programma/projectsecretaris, projectmanagement, snel schakelen, mensen verbinden, creatieve oplossingen bedenken, publieke sector, sociaal domein

Meer informatie over mij, mijn achtergrond en ervaring is te vinden op mijn Linkedin-pagina en uiteraard kun je ook contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

Lisanne Schoof

Aanpakken, vastbijten, maar ook kunnen loslaten.

Met mijn enthousiasme en leergierigheid verken ik graag de wereld om mij heen. Snel kunnen schakelen tussen diverse disciplines en onderwerpen, dat is mijn kracht. Samen met teamgenoten zet ik mijn tanden in uiteenlopende (maatschappelijke) opgaves. Mijn werkzaamheden worden gekenmerkt door een grondige diagnose en analyse, het aanreiken van oplossingen en adviezen door een sparringpartner te zijn, maar ook door kritische vragen te stellen. Door mijn bestuurskundige, juridische en financiële achtergrond ben ik vindingrijk in het oplossen van moeilijke en theoretische vraagstukken. De kunst van het loslaten probeer ik mij steeds meer eigen te maken.

Vanaf 2014 heb ik in diverse functies gewerkt binnen de Rijksoverheid. Tijdens deze periode heb ik zowel bij het ministerie van Justitie en Veiligheid als bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gewerkt.

Voorbeelden: optimaliseren van de P&C cyclus; financieel advies geven op wetsvoorstellen en beleidsinitiatieven; afronden van een beleidsevaluatie; verzorgen van (financiële) rapportages aan bestuurders.

De relaxte sfeer, afwisseling in werkzaamheden en omgeving plus de aandacht voor persoonlijke groei in het team hebben mij doen overtuigen om de overstap naar Derksen & Drolsbach te maken. Het delen van meningen en visies binnen een ploeg is naar mijn mening van belang voor een succesvolle samenwerking en een gewenst eindresultaat. Samen met mijn volleybalteam probeer ik wekelijks een mooie prestatie neer te zetten. Daarnaast ben ik in het weekend graag op het terras of in een knus restaurant te vinden.

Heb ik je interesse gewekt? Ik kom graag met je in contact. Mijn achtergrond en ervaring is te vinden op mijn LinkedIn pagina.

Margot Lindemulder

Enthousiaste aanpakker, doelgericht en verbindend!

Ik ben een bedrijfskundige met een passie voor de publieke sector. Daadwerkelijk relevante verbeteringen doorvoeren, daar word ik enthousiast van!

Ik ben een gedreven optimist met een hands-on-mentaliteit. Door mijn analytische vaardigheden begrijp ik snel wat er nodig is binnen een organisatie. Ik breng overzicht en structuur. Met mijn enthousiasme en energie zorg ik dat gezamenlijk richting het doel bewogen wordt. Hierbij houd ik ervan om de verbinding tussen de strategie en de operatie te leggen. Ik ben proactief, breed geïnteresseerd en soms een tikkeltje fanatiek zonder personen uit het oog te verliezen.

Na mijn studie bedrijfskunde ben ik aan de slag gegaan binnen de Rijksoverheid. Hier heb ik ervaring opgedaan in advies, beleid en secretaris rollen bij zowel de Belastingdienst als het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Voorbeelden hiervan zijn: evalueren van een groot verandertraject, voorbereiden implementatie nieuw functiehuis, adviseren over organisatie-inrichting van de overdrachtsbelasting, adviseren financiering Klimaatakkoord en programmaplan opstellen Regionale Energie Strategieën.

Bij Derksen & Drolsbach wil ik mijzelf verder ontwikkelen als consultant én als persoon. Ik houd van de gezellige sfeer, de voelbare ambitie en de uitdaging om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan. In mijn vrije tijd duik ik voor de ballen op het volleybalveld. Ik geniet van spelletjes avonden en dineren met vrienden en familie. Met mijn vriend reis ik graag, waarbij we trots onze aftermovie als herinnering maken. Ook zijn we sinds kort begonnen met salsa dansen.

Meer informatie over mij en mijn achtergrond vind je op mijn Linkedin. Daarnaast plan ik graag een koffietje in.

Mariel Hernández

Dansen is mijn passie en het vinden van de juiste danspartner is altijd belangrijk. Bij Derksen & Drolsbach (D&D) heb ik sinds dag 1 mijn perfecte werkpartner gevonden.

Het best kan ik worden omschreven als een nieuwsgierige persoonlijkheid. Deze eigenschap stelt mij in staat om op eenvoudige wijze op de hoogte te blijven betreffende ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. In Venezuela, waar ik vandaan kom, ben ik mijn carrière op het gebied van marketing- en communicatie gestart. Daarbinnen heb ik o.a. ervaring opgedaan met het doen van onderzoek, het opzettenen onderhouden van social media en het organiseren van evenementen. Vaardigheden die mij bij D&D helpen mijn rol als Business Support Medewerker goed uit te voeren.

Het leuke van werken bij Derksen & Drolsbach is het matchen van geschikte kandidaten op passende opdrachten. Het gaat er daarbij niet alleen om dat de kandidaat matcht met de functieomschrijving maar ook dat er op persoonlijk gebied een klik is tussen hem of haar en de opdrachtgever.

In mijn vrije tijd volg ik een bieropleiding en doe ik vrijwilligerswerk bij een school in mijn buurt. Meer informatie over mij, mijn achtergrond en ervaring is te vinden op mijn LinkedIn-pagina en je kunt uiteraard ook contact opnemen via de mail of telefoon.

Marije Verbeek

Een bevlogen vakidioot, een wereldverbeteraar met de voeten op de grond, ondernemend, leergierig, georganiseerd, betrouwbaar en resultaatgericht.

Ik geloof dat een gezonde bedrijfscultuur een voorwaarde is voor een succesvolle organisatie met (super)tevreden medewerkers en klanten. Zo’n gezonde bedrijfscultuur bereik je onder andere door mensen plezier, voldoening en zingeving te laten halen uit de dingen die ze doen. Hier geef ik invulling aan vanuit verschillende rollen in zowel de publieke- als bedrijfswereld. Denk aan adviseur cultuur- en organisatieontwikkeling, coach en learning- & developmentadviseur.

Ik ga op zoek naar wat al goed werkt en help dat groter te maken. Tegelijkertijd signaleer ik zaken en patronen die de organisatie nou net niet verder helpen. Ik ben een spiegel voor belangrijke stakeholders / sleutelrollen op alle niveaus. Hierbij heb ik altijd oog voor de vaak complexe context waarbinnen resultaten gehaald moeten worden. Deze context bepaalt namelijk of gedrag effectief is en of de gewenste bedrijfscultuur écht wordt bereikt. Kijk bijvoorbeeld naar de fysieke omgeving, beoordelingssystemen of communicatiekanalen van een organisatie. Verleiden deze wel tot het gewenste gedrag, of wordt er misschien onbewust iets heel anders gestimuleerd?

Aanvullend hierop ontwerp ik (blended) leermiddelen / gedragsinterventies die collega’s stimuleren om scherp te zijn op hun eigen gedrag en dat van elkaar. Ik begeleid en coach ook bij het implementeren, het toepassen hiervan, totdat de positieve effecten in de dagelijkse praktijk te merken zijn.
Bij voorkeur hou ik mij dan ook bezig met het organisatiebrede palet rond cultuur en gedrag: van het bedenken van een integrale aanpak tot het bieden van executiekracht en concrete resultaten. Ik vind het belangrijk dat strategie vertaald wordt naar heldere, concrete acties in de dagelijkse praktijk.

Mijn missie is om op zoveel mogelijk plekken een cultuur te stimuleren waar mensen elkaar dingen gunnen, elkaar laten uitblinken, elkaar helpen om te zijn wie ze willen zijn. Binnen mijn omgeving, waar D&D een belangrijk onderdeel van uitmaakt, mag ik dagelijks ervaren dat dit aanstekelijk werkt en dat je op die manier een olievlek kunt creëren die de wereld daadwerkelijk een beetje mooier maakt.

In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in, bezoek ik een theater of speel ik een potje padel. Ook bezoek ik graag plekken op de wereld die zoveel mogelijk verschillen van wat wij gewend zijn hier in Nederland.

Marleen Smid

Marlieke van Schalkwijk

‘Als het niet rechtsom kan, dan wel linksom’, is een veelgebruikte spreuk in Huize Van Schalkwijk. Ik heb het mijn ouders wel talloze keren horen zeggen toen ik opgroeide – en inmiddels is het verweven met wie ik ben. Niet zomaar opgeven en altijd optimistisch blijven.

Ik ben bijna overal op mijn plek: in een kamer vol bestuurders, een zaal vol kritische raadsleden of op straat in gesprek met bezorgde burgers. Ik houd van afwisseling en haal veel energie uit werken met én voor mensen. Van complexe problemen kleine behapbare stukken maken word ik blij. Pragmatisch oplossingen zoeken, de handen uit de mouwen steken: die mentaliteit vind ik bij D&D en dat past bij mij.

Na een studie Politicologie ging ik aan de slag bij een adviesbureau dat zich bezig houdt met strategic foresight. Die ervaring neem ik mee. Ik vind het interessant om tussen de dagelijkse activiteiten af en toe stil te staan bij de vraag: doen we nog wel de juiste dingen voor op de lange termijn?

Ik ben gek op lezen en boekentips zijn dus ook altijd welkom. Verder ben ik een paar avonden per week druk in de lokale politiek en probeer ik op die manier een steentje bij te dragen aan mijn eigen stad!

Nynke Hoekstra

Wees jezelf er zijn al genoeg anderen!

Is mijn motto wat binnen D&D zeer gewaardeerd wordt…. Ons team bestaat uit consultants met diverse expertises en persoonlijkheden en hier zijn we dan ook continu naar op zoek. Wat D&D zo anders maakt dan veel werkgevers is dat eigen inbreng wordt beloond en dat je als consultant mee mag bouwen aan de ‘scale up’ van de organisatie. Zo zie en leer je veel in korte tijd.

Binnen D&D kun je snel veel verantwoordelijkheden krijgen. Zo heb ik aangegeven onze development dienstverlening verder vorm te willen geven. Met deze dienstverlening hopen we organisaties en medewerkers toekomstbestendiger te maken via o.a. maatwerk ontwikkeltrajecten. Mijn didactische bevoegdheid en passie voor leren & ontwikkelen komen hierbij goed van pas.

In het verlengde van leren & ontwikkelen ligt kennis delen. Met dat doel vind ik het leuk om als adviseur, projectleider en/of (programma)manager blijvende meerwaarde te creëren. Mijn natuurlijke kracht ligt daarbij in het resultaatgericht zijn, creatief kunnen denken, houden van overzicht en mensen verbinden.
In de toekomst hoop ik dat wij onze slogan ‘creating public value’ nog meer vorm weten te geven waarbij deze waardetoevoeging verder reikt dan onze eigen landsgrens.

Naast mijn baan bij D&D ben ik ook een trotse moeder van 2 jonge dochters, vind ik het leuk om met mijn vriendinnen af te spreken en ben ik graag buiten in de natuur om te sporten.

Wil je meer te weten komen over D&D, over onze Development Dienstverlening of hoe je een baan als consultant combineert met het moederschap ?, neem dan contact met mij op!

Paul Beemsterboer

Ik ben nieuwsgierig, empatisch, verbindend én tegelijk gewoon een nuchtere West-Friese professional die altijd zoekt naar verbetering. Ik vind het leuk én belangrijk om te werken voor organisaties met een maatschappelijke opgave, waarbij ik mijn uitgebreide ervaring als financial kan inzetten als betrouwbare sparring partner met oog voor de menselijke kant.

Ik werk sinds 2000 en heb ervaring bij zowel (grote) commerciële bedrijven als publieke organisaties: als financieel adviseur in het salesteam dat bekende chocolade aan de man brengt, als costcontroller in een snel groeiend farmaceutisch bedrijf (met drie geweldige jaren in Berlijn), als adviseur bedrijfsvoering in het sociale domein en bijvoorbeeld als concerncontroller bij een groot ZBO. Ik heb de laatste jaren, naast mijn meer conventionele werk als controller, veel plezier en energie gehaald door ook als trainer/begeleider bezig te zijn op het gebied van gedrag en leiderschap. Deze aspecten wil ik ook verder ontwikkelen.

Ik kan zo heel praktisch, gestructureerd werken en aanpakken om een deadline te halen en vind het ook mooi om na te denken over processen, structuren en verbinding. Ik geloof dat cultuur en gedrag minstens zo belangrijk zijn als de structuren die de context bepalen. Bij het opzetten van een planning & control cyclus bijvoorbeeld, richt ik me daarom niet alleen op financieel budget en realisatie, of kalender en templates, maar nadrukkelijk ook op het brede, goede sturingsgesprek tussen verantwoordelijke budgethouder en RvB/directie.

In mijn vrije tijd besteed ik in de eerste plaats tijd aan mijn gezin met twee jonge zonen. Verder speel ik als paukenist in een symfonie-orkest, naast de inspanning en concentratie geniet ik tegelijk van de prachtige muziek. Tenslotte ben ik sinds enkele jaren bezig met Aikido, een hele mooie sport, krijgskunst en filosofie.

Renate Schroevers

Mijn nieuwsgierigheid en observatievermogen gebruik ik om mensen te verbinden langs de lijn van de inhoud. Ik aard eenvoudig in uiteenlopende contexten: van de besluitvormingstafel, naar het hart van de operatie, van de krioelende straten in New Delhi naar grote hoogtes in Patagonië.

Huidige opdracht: Afdelingshoofd Financiën G4 Gemeente

Mijn opdrachtgevers beschrijven mijn stijl als open en prettig zakelijk, met oog voor de omgeving en voor wat nodig is om doelen te bereiken. Familie en vrienden karakteriseren me als ondernemend, goedlachs en een reislustig persoon die onbekend terrein wil ontdekken.

Voorbeelden: organisatie-ontwerp voor de gebundelde bedrijfsvoering, opzetten van een programmaorganisatie, voorbereiden en begeleiden van reorganisaties, interim management in transitieperiodes en trekken in de Himalaya naar 5000meter hoogte. Iedere organisatie is uniek en beschouw ik als een organisme dat continu in beweging is. Een ‘organisme’ omdat een organisatie betekenis krijgt door haar mensen, hun onderlinge verbondenheid en de interactie met de omgeving.

Organisatievraagstukken en veranderopgaven boeien me daarom mateloos. Mijn natuurlijke krachten als omgevings- en interpersoonlijke sensitiviteit komen daarbij goed van pas. Maar het begint voor mij met een toekomstplaatje, overzicht en inzicht wat de beste richting is voor alle betrokkenen. Zeven jaar heb ik voor de lokale overheid gewerkt voordat ik de overstap maakte naar Derksen & Drolsbach. Mijn hart voor de publieke zaak blijft me vergezellen. In de rol van interim manager, projectleider en adviseur heb ik ervaring opgedaan op het gebied van organisatieverandering en vernieuwing van de (financiële) bedrijfsvoering. Deze lijn van ontwikkelen en bouwen zet ik graag door bij andere organisaties om toegevoegde waarde te creëren voor klanten. Kennis maken onder het genot van een kop koffie doe ik graag of bekijk eerst nog m’n CV op LinkedIn. Nieuwsgierig naar mijn collega’s, klik door naar deze pagina.

Rinske Breuer

Vanuit een heldere visie en strategie zoek ik samen met de klant naar verbeteringen vanuit scherpe analyses en pragmatische oplossingen. Niet moeilijker dan nodig en met oog voor cultuur en de mens.

Het liefst houd ik me bezig met complexe vraagstukken, zet ik elke dag een stapje in de goede richting van de veranderopgave en sluit ik de dag af met een potje tennis en een biertje. In mijn vrije tijd sport ik graag en reis ik af naar afgelegen natuurgebieden. Ik krijg energie van afwisseling en ontwikkeling, niet alleen voor mezelf maar ook door dit bij anderen te faciliteren. Vanuit deze interesses heb ik drie jaar gewerkt op een zomerkamp in Maine, Verenigde Staten, waar ik heb veel geleerd heb over het leidinggeven aan een internationaal team en het ontwikkelen van (sport)vaardigheden van kinderen.

Mensen omschrijven mij als ondernemend, energiek, enthousiast en resultaatgericht. Mijn kracht is het begeleiden van processen met aandacht voor het proces en inhoud. Ik stel graag kritische vragen om inzicht en overzicht te krijgen en creëer draagvlak door betrokkenheid en visie. Met deze participatieve aanpak heb ik publieke en private organisaties begeleid in hun missie, visie en strategieontwikkeling en geadviseerd over een passende structuur en een cultuur om de strategie te realiseren. Voor het (cultuur) veranderaspect ben ik tevens gecertificeerd in Management Drives. Mijn ambitie is om meer impact te maken door organisaties te helpen met hun veranderdoelstellingen.

Wil je meer over mij weten? Kijk gerust op mijn LinkedIn-pagina of stuur een email om kennis te maken.

Roel Raterink

Roel te Molder

Krachtige analist, mensgerichte autoriteit maar ook een koppige rebel en volhardend eigenwijs

Mijn expertise is de combinatie van resultaatgericht management, innovatie in bedrijfsvoering en de ontwikkeling van het vakgebied control. Sinds 2002 heb ik mij onafgebroken bezig gehouden met het professionaliseren van de bedrijfsvoering en het optimaliseren van de controlfunctie in de publieke sector. Het (door)ontwikkelen, verbinden, coachen en inspireren van professionals is het mooiste vak dat er is.

Voorbeelden: financials zien groeien door competentietraining, het realiseren van een nieuw toekomstperspectief voor een VVT instelling, samen met de klant en collega’s de controlfunctie optimaliseren, met Hugo een nieuw avontuur starten met als missie “be as you wish to seem”

Uit de ODC meting blijkt dat ik niet alleen een krachtige analist en mensgericht ben maar ook dat ik leid aan een rebels en eigenwijs karakter. Mijn omgeving geeft aan dat de meting uiterst accuraat is. Ik zie het als een uitdaging om deze eigenschappen positief in te zetten en zo een betere versie van mijzelf te worden.

Als mede oprichter is het mijn visie dat je een firm of the future bouwt samen met collega’s op basis van gelijkwaardigheid. In een firm of the future kan iedereen zich optimaal ontwikkelen en worden diversiteit en gelijkwaardigheid gekoesterd. Alles wat we doen dient waarde toe te voegen voor onze klanten. Ik laat klanten en collega’s graag beoordelen of dit lukt.

Robert Derksen

Krachtige analist, mensgerichte autoriteit maar ook een koppige rebel en volhardend eigenwijs

Mijn expertise is de combinatie van resultaatgericht management, innovatie in bedrijfsvoering en de ontwikkeling van het vakgebied control. Sinds 2002 heb ik mij onafgebroken bezig gehouden met het professionaliseren van de bedrijfsvoering en het optimaliseren van de controlfunctie in de publieke sector. Het (door)ontwikkelen, verbinden, coachen en inspireren van professionals is het mooiste vak dat er is.

Voorbeelden: financials zien groeien door competentietraining, het realiseren van een nieuw toekomstperspectief voor een VVT instelling, samen met de klant en collega’s de controlfunctie optimaliseren, met Hugo een nieuw avontuur starten met als missie “be as you wish to seem”

Uit de ODC meting blijkt dat ik niet alleen een krachtige analist en mensgericht ben maar ook dat ik leid aan een rebels en eigenwijs karakter. Mijn omgeving geeft aan dat de meting uiterst accuraat is. Ik zie het als een uitdaging om deze eigenschappen positief in te zetten en zo een betere versie van mijzelf te worden.

Als mede oprichter is het mijn visie dat je een firm of the future bouwt samen met collega’s op basis van gelijkwaardigheid. In een firm of the future kan iedereen zich optimaal ontwikkelen en worden diversiteit en gelijkwaardigheid gekoesterd. Alles wat we doen dient waarde toe te voegen voor onze klanten. Ik laat klanten en collega’s graag beoordelen of dit lukt.

Ruben de Bruijn

Nieuwsgierigheid is de poort naar alle kennis.

Huidige opdracht: Business controller bij Gemeente Den Haag

Als persoon word ik gedreven door het maken van verschil. Zowel zakelijk, als privé. Dit zat er bij mij al vroeg in en het was niet vreemd dat ik mijn loopbaan begon als beroepsmilitair bij defensie. Deze vormende periode heeft mij geleerd dat het verhogen van je mentale en fysieke weerbaarheid je goed voorbereid voor een constant veranderende omgeving. Zorg voor mijzelf en de mensen om mij heen is dan ook een belangrijke pijler in het leven. Defensie blijft dicht bij mij en hoewel ik het groene uniform inmiddels heb vervangen voor blauwe en grijze pakken, blijf ik via mijn nevenactiviteit als opvolgend pelotonscommandant bij de Nationale Reserve nauw betrokken bij de organisatie.

Als consultant zet ik mij in op financieel en strategische vraagstukken in politiek sensitieve organisaties. Met mijn bedrijfskundige achtergrond en specialisatie in behavioural finance combineer ik mijn private en publieke werkervaring om tot het best mogelijke resultaat te komen. Werken met cijfers gaat mij gemakkelijk af, maar waar ik energie uit haal is het verbinden van mensen en het inzetten van elkaars krachten om gezamenlijke doelen te bereiken.

Vanaf 2014 heb ik ervaring opgedaan als projectcontroller en MT-lid in de Telecom, beleidsadviseur planning & control bij een waterschap en financieel adviseur en coördinator team financieel beleid bij een gemeente. Bij Derksen en Drolsbach is het mijn ambitie om mij verder te ontwikkelen tot daadkrachtige en betrouwbare manager en adviseur.

Sabina Kekic

Sander Zoeteman

Resultaatgericht, analytisch sterk en verbindend!

Ik streef ernaar om processen en organisaties slimmer, efficiënter en klantgerichter te maken.

Zowel in werk als privé vind ik het belangrijk om mijzelf te ontwikkelen, maar ook te zorgen voor ontspanning en gezelligheid. Thuis doe ik dat samen met mijn vriendin en mijn zoontje, op het voetbalveld, af toe op de golfbaan en natuurlijk met vrienden. In het werk van consultant hou ik ervan om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan bij verschillende opdrachtgevers en nieuwe mensen te leren kennen.

Mijn kracht ligt in het samenbrengen en meenemen van mensen om met hen uitdagende doelstellingen te behalen. Ik haal energie uit het daadwerkelijk doorvoeren van relevante verbeteringen. Met oog voor de strategie en doelstellingen van de organisatie maar zeker ook voor “de werkvloer”!

Als Lean Blackbelt zie ik regelmatig dat met de beste bedoelingen grote verandertrajecten worden gestart, waarbij onvoldoende aandacht wordt besteed aan de uitvoering. Terwijl dat wel is waar het verschil wordt gemaakt voor de klanten. Wanneer medewerkers niet om problemen heen hoeven te werken en noodverbanden moeten leggen, zorgt dit er voor dat de hele organisatie krachtiger is en sneller haar doelstellingen bereikt.

Na mijn studie bedrijfskunde heb ik 12 jaar als consultant gewerkt in de financiële dienstverlening bij verzekeraars en pensioenfondsen. Voorbeelden van enkele opdrachten zijn het succesvol begeleiden van verbeterteams in procesoptimalisatie inclusief enkele robotic oplossingen, het herinrichten van organisaties om klantgerichter te werken met bijv. een shared service center en het invoeren van de continu verbeter cyclus bij operationele teams.
Deze ervaringen neem ik graag mee om met Derksen en Drolsbach ook de publieke sector verder te ontwikkelen.

Ook in de publieke sector speelt data een steeds grotere rol waarbij ook Process Mining en RPA (Robotic Process Automation) van grote toegevoegde waarde kunnen zijn. Mits op de juiste manier ingericht en gecommuniceerd in de organisatie.

Voor een verdere kennismaking kun je uiteraard contact met me opnemen via onderstaande contactgegevens of via LinkedIn.

Sara Vledder

Ik ben Sara Vledder, 36 jaar en woon samen met mijn man en twee katten in Rotterdam. Mijn vrienden en familie omschrijven mij als relaxed, nuchter en zorgzaam, mijn collega’s als gedreven, loyaal en nieuwsgierig. In mijn werk probeer ik hier de juiste balans in te vinden.

Mijn vrije tijd besteed ik graag in de sportschool of op de bank met een kat op schoot en een goede tv-serie. Daarnaast houd ik van verre reizen maken. Zo ben ik een aantal jaar geleden 4 maanden alleen door Zuidoost Azië getrokken. Het is heel bijzonder om zoveel verschillende culturen op te doen, zoveel verschillende smaken te proeven en zoveel mensen te mogen ontmoeten maar vooral om zoveel van en over jezelf te leren. Al met al een ervaring om nooit te vergeten.

In mijn eerdere werkverleden heb ik uitdagende rollen mogen vervullen bij aansprekende bedrijven: Business Controller bij ECT in de haven van Rotterdam, Sales Controller bij Coca Cola en Cost Controller bij Unilever, mijn eerste werkgever. Niettemin heb ik de overstap gemaakt naar het MKB. Ik ervaar meer vrijheid in de invulling van de werkzaamheden wat beter bij mij past. Het aantrekkelijke van MKB is dat er ruimte is om een zijstraat in te gaan, nieuwe ervaringen op te doen en daarmee je kennis te verbreden. Ik heb bijvoorbeeld bij mijn vorige werkgever de kans gekregen om security officer te zijn en informatieveiligheid (ISO 27001) opnieuw op de kaart te zetten binnen de organisatie. Ik heb hierbij veel geleerd over risico- en kwaliteitsmanagement. Dit was ver buiten mijn comfort zone maar zeer leuk en interessant om te doen.

De nieuwsgierigheid om nieuwe ervaringen op te doen komt zeker van pas in mijn nieuwe rol bij D&D. In de organisatie liggen mooie uitdagingen waar ik zeker met mijn kennis en ervaring toegevoegde waarde kan leveren.

Sorcha Gromotka