D&D DataDriven

Datagedreven werken speelt in toenemende mate een belangrijke rol in het verlenen van diensten en verkrijgen van inzichten voor organisaties. Organisaties die zich staande willen houden in een veranderende wereld, zullen zich wendbaarder en dynamischer moeten opstellen om hun bestaansrecht te bevestigen. Datagedreven werken stelt een bedrijf in staat om op korte termijn te sturen op nieuwe en relevante inzichten en is de sleutel tot een wendbare en duurzame organisatie.

Datagedreven werken is gebaseerd op vier kenmerken:

  1. Processen
  2. Mensen
  3. Technologie
  4. Data

Inzetten op datagedreven werken betekent een veranderproces dat een organisatie moet doormaken om zich deze manier van werken eigen te maken en volledig door te voeren.

Deze manier van werken start bij de opzet van een uitgekiende datagedreven strategie en bijbehorende governance. Dit is de basis om als organisatie inzicht te krijgen in de wensen en patronen van klanten, omgeving en de eigen uit te voeren processen.

Bij het opstellen van de strategie gaat men ook nadenken over technieken en tools die het meest geschikt zijn om het doel te bereiken. Daarbij kunt u onder andere denken aan artificial intelligence en machine learning.

De vraag is natuurlijk wat datagedreven werken voor uw organisatie kan betekenen. Hoe helpt het uw organisatie om meer impact te hebben en wat moet de organisatie daarvoor doen? Wat zijn de eerste stappen die een organisatie dient te nemen om de kans op succesvolle implementatie vergroten?

Allemaal vragen waarbij wij uw organisatie kunnen ondersteunen.

Derksen en Drolsbach heeft jarenlange ervaring op het gebied van verandermanagement en heeft uitgebreide kennis over datagedreven werken, zowel in de publieke sector als in de commerciële dienstverlening. Graag gaan we met u in gesprek om te kijken welke kansen datagedreven werken uw organisatie te bieden heeft.